lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

glasba 11 Svet24.si

Janov uspeh: dobil tožbo!

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 23. junija

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Ko pride duh ljubljenega pokojnika

alenka kozolc gregurič 1 Njena.si

Slovenska igralka v boju z rakom in hudimi ...

ou
ou
0 12.03.2018 09:42:48

Planica bo postala praznik vseh in še bolj prijazna do invalidov!

Tit Košir
V Južni Koreji so se začele 12. paraolimpijske igre. Tudi s slovenskim predstavnikom paraalpskim smučarjem Jernejem Slivnikom. Korejci pripravljajo izjemen spektakel. Po koncu iger pa se velik spektakel obeta tudi doma – v Sloveniji, kjer bo med 22. in 25. marcem Planica gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Tekme v Planici so vedno nacionalni praznik, v dolino Pod Poncami pa roma staro in mlado, Organizacijski komite Planica pripravlja poseben dan za otroke in družine. Letošnja štiridnevna prireditev pa bo imela še dimenzijo več, tekmovanje najboljših smučarjev skakalcev bodo lahko s posebnega platoja spremljali tudi invalidi, Planica pa bo postala #PlanicaPraznikVseh.

"Letos bo praznik smučarskih skokov v Planici bolj prijazno dostopen tudi za invalide. Prišli smo na idejo in zdi se nam potrebno, da planiški praznik pričaramo tudi gibalno oviranim invalidom. Gibalni invalidi bomo s pomočjo prostovoljcev prišli v sam iztek skakalnice, kar je prijazna gesta OK Planica, da so prepoznali tudi naše logistične težave v Planici in so jih po svojih močeh pripravljeni odpraviti. Tako se bodo športnega praznika v vznožju skakalnice letos veselili tudi invalidi," je akcijo #PlanicaPraznikVseh pozdravil Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

V četrtek, petek in nedeljo si bo po 10 invalidov in njihovih spremljevalcev ogledalo dogajanje v Planici, kjer bo poskrbljeno, da si bodo lahko tudi invalidi, kljub svojemu hendikepu, dostojno ogledali dogodek. To ni vedno praksa, saj dostopnost do športnih objektov v Sloveniji še zdaleč ni optimalna.

Tudi zato smo še toliko bolj veseli in ponosni, da bomo tudi na tem področju naredili odmeven korak naprej. Projekt so velikodušno podprli Zavarovalnica Triglav, generalni pokrovitelj Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskega komiteja, Pošta Slovenije in njena odvisna družba EPPS, AMZS, OK Planica in BDF. Vsak dan bo invalide obiskal tudi eden od slovenskih smučarskih skakalcev.

Članki iz rubrike