Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

su
su
0 05.03.2018 14:39:37

Slovenski in tuji smučarji v spomin na Draga Grubelnika

Slovenski smučar je v prometni nesreči umrl leta 2015. Njegovi prijatelji pa so se mu že tretje leto zapored poklonili na dobrodelnem veleslalomu v Kranjski Gori.

V spomin na slovenskega smučarja, ki nas je trikrat zastopal tudi na olimpijskih igrah, so smučali številni slovenski in tuji smučarji ter drugi znani obrazi. Med njimi tudi Ivica Kostelić, Rene Mlekuž – glavni pobudnik tekme, Christian Mayer, Bernhard Knauss, Johan Brolenius, Jure Košir, Rene Mlekuž, Urška Hrovat, Špela Pretnar, Alenka Dovžan, Mitja Dragšič in številni drugi. "Gruba je bil v naši družbi in je naš prijatelj. Z njim sem tekmoval, ko sem bil še otrok. To je bilo eno dolgoletno prijateljstvo. Lepo je, ko se lahko spomnimo nanj na ta način," je po tekmi povedal Kostelić. Avstrijski smučar Christian Mayer pa je ob prihodu na cilj povedal: "Lepo je bilo spet tekmovati v Kranjski gori. Drago je bil odličen športnik in tekmovalec. Z veseljem se udeležim takih dogodkov."

Ivica Kostelic_foto_mediaspeed
Mediaspeed


"Veliko mi pomeni, ko vidim koliko ljudi se je znova zbralo v spomin nanj in da lahko na koncu pomagamo nekomu, ki je pomoči res potreben," pa je dejal Rene Mlekuž, nekdanji smučar in Dragov najboljši prijatelj.

Zbrana sredstva bodo letos darovali 7-članski družini iz Koroške. Po progi pa se je spustil tudi Dragov 6-letni sin Maks Grubelnik.

Foto1 Maks Grubelnik_Foto_JureMakovec
Foto: Jure Makovec

Članki iz rubrike