reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.02.2018 18:43:43

Slovenski junak z ostrimi kritikami glede sistema

alesfevzer.com
Bronasti deskar z olimpijskih iger v Pyeongchangu Žan Košir je sprejel izid spornega polfinala v paralelnem veleslalomu, ki ga je izgubil v samem cilju, ker je južnokorejski nasprotnik segel z roko nižje in tako hitreje ustavil uro, čeprav je Slovenec ciljno črto prečkal pred njim. Opozarja pa na nedorečenost pri merjenju časa v svojem športu.

"Ne da se plošče obrniti nazaj, zdaj lahko samo naredimo določene zaključke," je povedal 33-letni Košir, ki pravi, da se je danes o merjenju časa v deskanju "naučil nekaj novega".

Po javni polemiki o tem, ali je bil Košir v polfinalu proti domačinu Lee Sanghoju oškodovan, saj so posnetki pokazali, da je črto prečkal prvi, se je danes že oglasil Olimpijski komite Slovenije s pojasnilom, da v deskanju ni fotofiniša, tako da je merodajen čas, ki se določi s presekom laserskega snopa merilne naprave.

Na merilni napravi v cilju sta sicer dve merilni celici, A in B, merodajna pa je prva, ki je postavljena nižje, so še pojasnili v OKS. Snop te je Lee presekal prvi, ker je imel v izteku nižje iztegnjeno roko.



Košir je povedal, da je to tudi zanj nekaj novega: "Zdaj vemo, da sta celica A in celica B in da celica A šteje več in je nižje."

To se Koširju zdi sporno, saj meni, da gre za nedorečenost pri merjenju časa. "Dajmo nekaj konkretnega upoštevati, ali nogo ali pač tako, kot se stegneš. Ne bom zdaj ciljal celice v izteku," je povedal.

"Mislim, da tukaj kaže na veliko nesposobnost celega Fisa," je ocenil Košir, ki še meni, da ni bilo nobene potrebe za odločitev, s katero je Mednarodna smučarska zveza prestavila kvalifikacije za današnjo tekmo s četrtka na soboto.

Značke: zoi 2018, deskanje

Članki iz rubrike