Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.02.2018 17:38:06

Tudi današnja tekmovanja se niso izšla po željah slovenskih olimpijcev

www.alesfevzer.com
Potem ko so v nedeljo v Pyeongchangu prestavili moško smukaško preizkušnjo, je veter danes poskrbel še za prestavitev ženskega veleslaloma. So pa danes na vrsto prišle slovenske smučarske skakalke, med katerimi je najboljši slovenski rezultat poskrbela Nika Križnar. Slovenskim biatloncem se medtem tudi zasledovalna preizkušnja ni izšla po načrtih.

Na veleslalomski preizkušnji bi se morale danes pomeriti ženske alpske smučarke, a so tekmo zaradi močnega vetra organizatorji prestavili na četrtek.

Na svoj račun so medtem prišli ljubitelji smučarskih skokov. Na današnji tekmi je zmago odnesla Norvežanka Maren Lundby, druga je bila Nemka Katharina Althaus, bogato zbirko medalj pa je z olimpijskim bronom dopolnila Japonka Sara Takanashi. Najboljša Slovenka Nika Križnar je bila sedma.

Biatlonci so se danes pomerili v zasledovanju, tekma pa se ni končala po željah slovenskih navijačev. Naslov olimpijskega prvaka v tej disciplini je ubranil Francoz Martin Fourcade. S šestimi kazenskimi krogi je bil najboljši Slovenec Klemen Bauer na 24. mestu.



Jakov Fak je po drugem streljanju in treh zgrešenih strelih odšel na pogovor k trenerju Tomašu Kosu, a se nato vendarle odločil za nadaljevanje. Sledili so še trije kazenski krogi in končno 47. mesto.

Olimpijski krst je doživela akrobatska deskarka Kaja Verdnik, ki je v kvalifikacijah v disciplini snežni žleb zasedla 21. mesto, s čimer se ni prebila med dvanajsterico tekmovalk, ki se bodo za kolajne udarile v finalnih vožnjah.

Olimpijske medalje so danes podelili tudi na mešani ekipni tekmi v umetnostnem drsanju, kjer je zlato odnesla Kanada. V hitrostnem drsanju je na 1500-metrski preizkušnji slavila Nizozemka Ireen Wüst, na ženski biatlonski preizkušnji v zasledovanju je zlato osvojila Nemka Laura Dahlmeier. Kanadčan Mikael Kingsbury je bil najboljši med smučarji prostega sloga na grbinah.

Značke: zoi 2018, sta

Članki iz rubrike