Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
05.01.2018 14:56:16
Deli članek:

Veliki KAMIL STOCH lahko v Bischofshofnu izenači in preseže dva izmed NAJIMPRESIVNEJŠIH REKORDOV Petra Prevca

Grega Wernig

66. turneja štirih skakalnic se počasi bliža koncu. Dvoma o zmagovalcu najbrž ni več, saj ima Kamil Stoch velikansko prednost v seštevku treh tekem.

Se pa Kamil Stoch bori za nekaj zares odmevnih dosežkov. Postane lahko šele drugi skakalec, ki bi na turneji osvojil vse štiri postaje in si zagotovil poker zmag. To je za zdaj uspelo le Svenu Hannawaldu v sezoni 2001/02. 

Je pa recimo Hannawald ob svojem uspehu dobil 'le' pet serij od osmih, ki sestavljajo seštevek turneje. To še zdaleč ni rekordno število. Tega namreč drži Peter Prevc, ki je bil najboljši na turneji v sezoni 2015/16, ko je osvojil tri tekme.

Grega Wernig

Toda ob treh zmagah in kontroverzni tekmi v Oberstdorfu je takrat vsem dokazal, da je daleč najboljši skakalec, saj je dobil sedem posamičnih serij! Da, sedem.

Od tega šest zaporednih na zadnjih treh tekmah v Garmischu, Innsbrucku in v Bischofshofnu. 

V letošnji sezoni je vsaj podobno dominanten Kamil Stoch. Ta je že dobil tri tekme, obenem pa je nanizal kar pet zaporednih zmag v posamičnih serijah! Z dvema jutri bi lahko presegel Petrov dosežek v zmagah v zaporednih serijah in se s 25-letnikom izenačil s sedmimi posamičnimi zmagami v serijah. 

Tit Košir
Poljak je zmagal tudi v seštevku sedmih planiških poletov.

No, prevlada je tudi že brez teh dosežkov povsem razvidna, saj pred drugim skakalcem turneje vodi za neverjetnih 64,5 točk. Rekorda v razliki med najboljšima skakalcema pa najbrž ne bo dosegel, saj je v sezoni 2000/01 Adam Malysz Finca Janneja Ahonena premagal kar za 104 točke!

Reuters