Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.12.2017 17:26:41
Deli članek:

ŠOK V OBERSTDORFU! Prevc po spodbudnih nastopih že pozabil upe na dobro uvrstitev na turneji!

Martin Metelko

Potem ko je bilo še dan prej vse videti tako zelo dobro, je danes sledil šok v podobi slabega skoka Petra Prevca!

Petindvajsetletnik je namreč v boju s Constantinom Schmidom izpadel z vsega 100,5 metri. To je pomenilo, da seveda ne bo videl finala niti kot srečni poraženec, s čimer je sanj o visoki uvrstitvi v skupnem seštevku turneje konec. Imel je sicer zelo močan veter v hrbet, a še z močnejšim je recimo Gregor Schlierenzauer s 16 metrov daljšim skokom zasedel mesto na robu deseterice. 

Dve mesti za Avstrijcem je prvo serijo končal Žiga Jelar. Ta je sicer tekmo odprl s 123 metri. Debitant na tekmah svetovnega pokala je z zmago v paru proti Jevgeniju Klimovu tudi že osvojil prve točke med elito in je bil najboljši med slovenskimi skakalci po prvi seriji na 12. mestu.  

Veliko smo pričakovali od Timija Zajca, ki se je sicer zanesljivo uvrstil v finalno serijo z zmago v paru proti skromnemu Noriakiju Kasaiju. Glede na skok v poskusni seriji pa je precej zaostal za pričakovanji in s skokom 115,5 metrov končal pri repu trideseterice na 29. mestu.

Anže Semenič je imel znova veliko težav ob svojem skoku, ki ga je zaključil izven finala pri koncu razpredelnice, medtem ko je Jernej Damjan solidno skočil (120,5 metrov) in v paru premagal Romana Koudelko. Ljubljančan je sklenil prvo serijo na 15. mestu.

Presenetljivo je v paru z Johannom Andrejem Forfangom zmagal Tilen Bartol, ki je prvo serijo sklenil na 23. mestu.

Prvo serijo je sicer dobil Stefan Kraft, le tri desetinke pred Richardom Freitagom. Za obema sta se zvrstila dva Poljaka Dawid Kubacki in Kamil Stoch, ki je bil 4. skupaj z Andersom Fannemelom.