Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
30.12.2017 08:37:47
Deli članek:

Je to to? SE PETER PREVC VRAČA v staro formo? Kaj misli sam? Popotnica je dobra, toda treba je ...

Martin Metelko

Danes ob 16.30 se bo še uradno začel tekmovalni del 66. novoletne turneje, z visokimi pričakovanji po sinočnjem dobrem nastopu pa nanjo prihaja Peter Prevc.

25-letni Peter Prevc letos resda še ni opravil z dvema odličnima skokoma na tekmi, je pa vseeno zadovoljen z začetkom turneje in včerajšnjimi kvalifikacijami. 

"Z uvodnim delom novoletne turneje sem zelo zadovoljen. Drugi in tretji skok sta mi dobro uspela in to je to kar iščem na skakalnici," je uvodoma za RTV Slovenija dejal Prevc in nadaljeval. "Popotnica je res dobra, toda treba je ostati miren in na realnih tleh. Bomo videli, kaj bo to pomenilo na tekmi." 

Večkrat se je letos že opekel na tekmi po dobrih skokih na treningu in v kvalifikacijah, a tokrat se zdi, da je vse skupaj malce drugače. Zadovoljen je bil tudi Jernej Damjan, ki pa je prvi dan bolj kot ne testiral opremo. 

Martin Metelko



"Prvi dan sem še preizkušal drese, tako da sem v vsakem skoku imel na sebi drug dres. Mislim, da je jasno, katerega bom vzel za tekmo, s tistim, s katerim sem skočil v prvi seriji treninga," je povedal za prej omenjeni medij, za tekmo, na kateri bodo vladale težje razmere kot včeraj v kvalifikacijah, pa je dejal tole: "Moja edina želja za tekmo je, da bi skakali. Vsi od prihoda sem le govorijo, kakšno bo vreme na dan tekme."