Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.12.2017 13:16:06
Deli članek:

Vrnitev Roka Perka po nesreči na ledeniku Kaunertal

Slovenski smukač Rok Perko se je dober mesec po nesreči na treningu na ledeniku Kaunertal v Avstriji že vrnil na bele strmine. Perko je nastopil na smuku v italijanski Val Gardeni, kjer je pred petimi leti z drugim mestom vpisal prve in edine stopničke na tekmah svetovnega pokala. Tržičan je nastopil na tekmi nižje ravni Fis in zasedel 12. mesto.

V Val Gardeni so v petek pripravili smukaško preizkušnjo kategorije Fis. Perko je na četrtkovem treningu postavil sedmi čas voženj, na svoji prvi tekmi sezone pa je zasedel 12. mesto. Poleg njega je nastopilo še šest Slovencev, med katerimi je bil najhitrejši Ven Florjančič s 16. mestom. Perko in Florjančič sta bila edina Slovenca v prvi stoterici, preostala peterica Anže Gartner, Jan Maks Mirnik, Gašper Kemperle, Matjaž Gobec in Aljaž Kastelic pa je zasedla mesta od 143. do 158. od 178 uvrščenih tekmovalcev.

Perko ni bil najstarejši udeleženec tekmovanja. Starejši od Perka je bil 45-letni finski veteran, grča Kalle Lassila, ki je zasedel 178. mesto. Od Perka so bili hitrejši tekmovalci, ki so se rodili leta 1990 ali še mlajši. Na vrhu sta bila Švicarja Marco Kohler in Lars Rösti (+0,19), Italijana Davide Cazzaniga (+0,29) in Matteo De Vettori (+0,53) sta zasedla tretje in četrto mesto. Od Perka je bil hitrejši tudi srbski smukaški up Marko Vukičević, ki je z zaostankom 1,09 zasedel osmo mesto. Perkov zaostanek je znašal 1,31 sekunde.