baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

894776_046-seve Njena.si

Vrtoglavi zaslužki hrvaških pop kraljic

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

su
su
2 26.11.2017 18:58:32

Ne boste verjeli, KAJ JE DALO MOČ Jerneju Damjanu pred zmagovitim skokom! ŽENA MI LEPO POŠILJA ...

Arsen Perić
Jernej Damjan je postal veliki junak druge posamične tekme v Kuusamo, ali natančneje rečeno v smučarskem centru Ruka.

Štiriintridesetletni Ljubljančan je drugič v karieri osvojil zmago v svetovnem pokalu in takoj po tekmi za smučarsko zvezo Slovenije dejal: "Takoj po pristanku nisem prav veliko razmišljal. Na vrhu sem bil malo nervozen, a žena mi lepo pošilja posnetke hčerke Niki in to me res lepo pomirja. Hvala obema, da sem bil lepo miren, čeprav sem bil še vedno nervozen. Kaj bi bilo šele, če bi bilo drugače!?"

690-damjan1
Tit Košir

Damjan je postal četrti slovenski skakalec z zmago v Kuusamu/Ruki. Doslej je to uspelo Primožu Peterki (dvakrat), Robertu Kranjcu in Domnu Prevcu. "Videl sem, da sem pristal blizu zelene črte, upal sem, da bo dovolj in je bilo. Nato pa le še sreča!" je povedal prvi slovenski junak olimpijske sezone, ki je nato opisal še situacijo, ko je prvič zmagal po vodstvu v prvi seriji:

"Pritisk po prvi seriji je bil. Vedno je lažje napadati kot braniti. Dvakrat sem s tega mesta že pristal na drugem, enkrat pozimi in enkrat poleti, nikoli pa še nisem zmagal. Sigurno je bilo vse malo drugače. A rekel sem si, 'kaj hočemo, še en skok, potrebno se je sprostiti in poizkusiti čim bolj uživati v tem skoku.'"

690-damjan
Martin Metelko

Prvo zmago je Jernej Damjan slavil leta 2014 v Saporu, ko so slovenski orli slavili trojno zmago. "Veliko let sem že v svetovnem pokalu in rekel sem si, da poleti moram nekaj spremeniti. V zadnjih letih so me vseskozi spremljale poškodbe in sem si ga zato vzel zase. Vseskozi sem sicer treniral, a ni bilo tekem in pritiska. Družina je bila na prvem mestu. Zdaj sem prišel spočit in željan skokov. Uživam v skokih. Najslabše je, ko se enkrat zasičiš. Bistvo je, da res uživaš v skokih. Lačen skokov vedno bolje skačeš," je še dejal junak s Finske.

Članki iz rubrike