ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.10.2017 15:19:20

Zdaj tudi uradno: Hofer potrdil novost v smučarskih skokih

Tit Košir
Sezona smučarjev skakalcev se bo začela točno čez mesec dni v Visli na Poljskem. Zadnje novosti v svetovnem pokalu 2017/18 je danes na tradicionalnem srečanju novinarjev nordijskega smučanja in biatlona, Forumu Nordicumu, potrdil tekmovalni direktor Walter Hofer. Tudi letos so predvidene majhne spremembe.

Največja novost za skakalce bo, da bodo morali po novem prav vsi skakalci v kvalifikacije, s čimer bodo skoki dobili še eno vrhunsko serijo. Doslej je lahko deseterica najvišje uvrščenih v svetovnem pokalu namreč izbirala, ali se bodo kvalifikacij udeležili ali ne, izjema pa so bile tekme serije Raw Air na Norveškem.


Nova bo tudi serija petih nastopov v Willingenu. Tam bo za skupno zmago štelo vseh pet skokov, kvalifikacijski in štirje tekmovalni, skupni zmagovalec pa bo prejel dodatnih 25.000 evrov nagrade.

Svojo serijo tekmovanj dobivajo tudi dekleta. Gre za dve tekmi na manjši in eno na veliki napravi v Lillehammerju, kjer bo skupna zmagovalka prejela nagrado v višini 10.000 evrov. Na tekmah v Hinterzartnu in v Zau na Japonskem pa se bodo dekleta prvič v zgodovini pomerila na ekipnih tekmah.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike