horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 22. novembra

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

kris Svet24.si

Končno je napočil težko pričakovani trenutek: ...

upokojitev_pokojnina Svet24.si

Tako se bodo konec leta 2020 "uskladile" pokojnine...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

sofija2 Njena.si

Natakarica Sofija je v resnici nadarjena pevka

luka l Njena.si

Luka iz Kmetije: 'Marina je moja princeska'

nu
nu
43 23.03.2017 17:32:48

Domen Prevc nadvse nespretno: Ostro proti novinarjem in ostro čez Planico: Zame to ni nič ...

Domen danes ni bil zadovoljen s svojimi poleti
Tit Košir
Planiški praznik se je začel tudi tekmovalno. V kvalifikacijah so bili uspešni trije slovenski skakalci, medtem ko so Peter Prevc, Jurij Tepeš in še posebej najmlajši Prevc že uvrščeni na jutrišnjo tekmo.

"Če lahko samo malo odmaknete diktafon," je bila prva izjava najmlajšega od bratov Prevc po srečanju z mediji v mešani coni. Nekako je nakazovala, da se mladenič s planiško velikanko še ni sprijaznil. 

Mladenič se je danes prvič spustil po letalnici bratov Gorišek. V lanski sezoni je bil le del obrobnega šova, včasih je malce presenetil s kakšno nespretno izjavo o ženskih skokih, včeraj pa je občutil, kako je jadrati skozi zrak ob pogledu na Tamar in druge vrhove. 

Takoj je bilo jasno, da s prikazanim ni bil zadovoljen. "Ne vem, tole ni bilo nič kaj dobro, dalo bi se precej bolje," je dejal uvodoma in pristavil: "Nekako nisem našel pravega položaja v počepu, kako moram iti do odskočne mize. To bomo pogledali, se usedli in videli, kakšna je skakalnica, potem pa gremo jutri normalno dalje. Te težave so se že pojavljale. No, težave ... Sam ne bi zganjal panike. To je napaka, ki se lahko zgodi vsakomur."

Sedemnajstletnik je v prvi seriji za trening drugič na poletih skočil manj kot 200 metrov, potem pa stopnjeval skoka ter pristal pri 207,5 in v kvalifikacijah pri 221,5 metra. O Planici še nima izoblikovanega mnenja. Vsaj takega ne, ki bi si ga morda želeli slišati tukajšnji delavci in organizatorji. 

"Meni je Vikersund za zdaj bolj všeč, je pa res, da težko sodim po prvem dnevu, ko nisem napravil niti enega dobrega skoka. Glede Planice nisem čutil nič kaj takega. Za marsikoga je Planica nekaj posebnega, ampak zame je to le še eno dodatno prizorišče, zadnja tekma v sezoni. To je vse."

Znova pa je imel težave tudi v položaju med smučmi. No, vsaj sam pravi, da ne bi rad skakal na ta način.

Članki iz rubrike