IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 21. aprila

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

STA
STA
4 22.03.2017 12:45:48

Planica odprla svoja vrata: Na preizkusu že prek 200 metrov

Andrej Križ
Mitja Mežnar je bil prvi smučarski skakalec, ki je poletel na današnjem preizkusu letalnice pred finalom svetovnega pokala v Planici; namerili so mu 161 metrov. Nastopili so zgolj predskakalci, slovenski tekmovalci na čelu z lanskim skupnim zmagovalcem sezone Petrom Prevcem pa so z vlakom odšli iz Ljubljane.

Do Kranja jih je na vlaku pospremil tudi predsednik slovenske vlade Miro Cerar, iz Jesenic v Planico pa so se reprezentanti nato podali z avtobusom in osebnimi vozili. Kmalu po njihovem prihodu se je nekaj pred pol enajsto uro začela prva od dveh serij preizkusa letalnice.

Gledalci so na letalnici bratov Gorišek videli 17 poletov prek 200 m, največjo daljavo med 32 skakalci iz štirih držav pa je prav v zadnjem poletu dosegel Blaž Pavlič, ki je pristal pri 231 metrih.

"Zelo sem vesel, da sem imel čast, da sem odprl skakalnico. Kljub visokim temperaturam v zadnjih tednih je super pripravljena. Ko sem šel prvič, smučina še ni bila utečena, v drugem poskusu je bilo lažje, tudi nekaj občutkov sem imel iz prvega skoka, zato je bila tudi druga daljava večja. Toda lahko rečem, da sta bila oba moja skoka dobra. Prepričan sem, da bo zelo dober vikend v Planici in da bodo skoki dolgi. Težko bo padel svetovni rekord, ni sicer nemogoče, vendar pa se bo gotovo letelo zelo daleč," je menil Mežnar, še vedno aktivni skakalec, ki je v drugi seriji skočil 198 m."To sta bila moja prva skoka na velikanki v življenju, to so novi občutki. Moram reči, da je kar prijetno leteti preko dvestotih metrov. Za drugi skok sem se lažje pripravil, vedel sem, kaj me čaka, tudi samo letalnico pa sem spoznal kar hitro. Glede na to, da rahlo dežuje in da je vreme malo toplejše, je skakalnica pripravljena res dobro," je povedal Pavlič, 19-letni član kluba iz Mislinje, ki je v prvi seriji skočil 205 m, v drugi pa že omenjenih 231 m.

V obeh serijah so prek 200 metrov poleteli še Žiga Jelar (211 in 220 m), Jan Kus (202 in 212 m), Aljaž Vodan (211 in 206,5 m), Anže Lavtižar (207 in 202 m), Tomaž Naglič (216 in 200 m) in Matevž Samec (201 in 205 m).

V četrtkovih kvalifikacijah bo barve Slovenije zastopalo 13 slovenskih predstavnikov. Domen in Peter Prevc, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Jernej Damjan, Anže Lanišek in Nejc Dežman so bili določeni že po nedeljski finalni tekmi norveške turneje v Vikersundu. Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je po prihodu v domovino s svojimi pomočniki in trenerji drugih reprezentanc določil še šesterico, v kateri so Tilen Bartol, Jaka Hvala, Rok Justin, Cene Prevc, Matjaž Pungertar in Miran Zupančič.

Članki iz rubrike