Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

kokain, droga, lubenica Svet24.si

FOTO: Nosečniški trebuh v resnici izvotljena ...

urban vertacnik silvo gorenc pl Reporter.si

Od odvetnika nekdanjega šefa Udbe do ustavnega ...

denar, gospodarstvo, epidemija, koronavirus Svet24.si

Minimalna plača se ne bo zvišala, solidarnostni ...

jajca Necenzurirano

Špekulativni kapital v boju za slovenska jajca

cepljenje Odkrito.si

Kako bodo cepili Britanci?

mirjana gajski Njena.si

Ljubezen po domače: Mirjana povedala svojo plat ...

STA
STA
0 18.03.2017 20:32:21

Slovenski orli največji osmoljenci

Reuters
Norveška je slavila na ekipni tekmi smučarjev skakalcev za svetovni pokal na letalnici v Vikersundu, Slovenci pa so pristali na četrtem mestu. Tekmo je zaznamoval nov svetovni rekord Avstrijca Stefana Krafta, ki je ob zaključku prve serije poletel 253,5 metra.

Norveška je z 1572,6 točke zmagala pred Poljsko (1538,6) in Avstrijo (1465,4). Četrti so bili Slovenci v sestavi Anže Lanišek, Jurij Tepeš ter Peter in Domen Prevc (1424).

Druga serija ni ponudila tako ekstremno dolgih skokov kot uvodna, v kateri je svetovni rekord padel kar dvakrat v razmaku dvajsetih minut. Tako je ob koncu serije Kraft izboljšal še svež rekord Norvežana Roberta Johanssona, ki je pristal pri 252 m. Johansson je tako za pol metra izboljšal prejšnjo znamko rojaka Andersa Fannemela, ki je 15. februarja leta 2015 prav v Vikersundu poletel 251,5 m.

Fannemel je s tem za meter in pol izboljšal najdaljši polet človeka, ki ga je dan prej dosegel Peter Prevc, drugi slovenski skakalni svetovni rekorder. Prvega je daljnega leta 1961 v Oberstdorfu s 141 m postavil Jože Šlibar, ki ravno danes praznuje triinosemdeseti rojstni dan.

Članki iz rubrike