Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.03.2017 15:43:01
Deli članek:

Marguč srečnež, Hafner osmoljenec

Profimedia

Rok Marguč se je kot edini Slovenec uvrstil v izločilne boje paralelnega slaloma svetovnega prvenstva v Sierri Nevadi. Celjan je z nekaj sreče dosegel 16. čas in le za las premagal Jureta Hafnerja, ki je bil na pragu velikega uspeha, na koncu pa se je moral zadovoljiti s 17. mestom.

"Srečen sem in presenečen. Tega nisem pričakoval. Potem ko sem prišel v cilj, sem se že odpisal, a sem z nekaj sreče vendarle prišel v finale. Prva vožnja mi ni uspela, druga malo bolj, vse še ni, kot bi si želel, a zdaj je vse mogoče," je dejal Marguč, ki se bo v osmini finala pomeril z zmagovalcem kvalifikacij Benjaminom Karlom.

Možnosti za preboj med 16 najboljših 16 je imel Tudi Tim Mastnak, ki pa je v drugi vožnji padel pri predzadnjih vratcih, na koncu pa zasedel 32. mesto. Pet mest slabši je bil Črt Ikovic, ki je svoj krstni nastop na svetovnih prvenstvih končal po prvi kvalifikacijski vožnji, končal ga je v snegu, saj je padel v cilj. Na koncu bo ob njegovem imenu pisalo 37. mesto.

Gloria Kotnik, katere oče je postavil progo, je zasedla 22., Iva Polanec pa 34. mesto. Pri dekletih je bila v kvalifikacija najboljša Avstrijka Daniela Ulbing.

Finale se bo začel ob 16. uri.