tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

STA
STA
0 02.03.2017 14:18:55

Dahlmeierjevi tudi olimpijska generalka, slovenski polom

Reuters
Nemka Laura Dahlmeier nadaljuje serijo zmag v tej sezoni svetovnega pokala v biatlonu. Svetovna prvakinja je na prvi tekmi po SP slavila tudi v sprintu na olimpijski generalki v Pjeongchangu, kjer je za osem sekund ugnala Norvežanko Tiril Eckhoff in za 41 Francozinjo Anais Chevalier, vse tri pa so zadele vseh 10 tarč.

Petkratna svetovna prvakinja Dahlmeierjeva je z osmo zmago v sezoni in 15. v karieri naredila pomemben korak k osvojitvi skupnega seštevka svetovnega pokala. Njena glavna tekmica Čehinja Gabriela Koukalova je bila v Južni Koreji le 21. in prednost Nemke, ki je doslej osvojila 963 točk, je narasla na 86 točk, bržkone pa jo bo še povečala na sobotnem zasledovanju, kjer bo 23-letna Nemka tekmo začela 1:43 sekunde pred lansko zmagovalko svetovnega pokala.


Slovenski tabor je doživel pravi polom, saj sta obe tekmovalki končali v zadnji četrtini nastopajočih in ostali brez zasledovanja. Teja Gregorin, ki je presenetila na SP s petim mestom v zasledovanju, kar je njena edina vidna uvrstitev v sezoni, ter nato osvojila naslov vojaške svetovne prvakinje pred tednom dni v Sočiju, je bila na progi, kjer je leta 2009 Sloveniji priborila prvo medaljo na svetovnih prvenstvih, 75., Anja Eržen pa 84. Obe sta zgrešili pet od desetih tarč.

V petek sprinterska tekma na prizorišču ZOI 2018 čaka še moške.

Članki iz rubrike