Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
28.02.2017 17:36:48
Deli članek:

Domen Prevc zapušča Lahti in svetovno prvenstvo!

Tit Košir
Domen Prevc

Kar se je dalo slutiti po prvih skokih na njegovem premiernem svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, se je uresničilo že po prvem torkovem skoku za trening.

Mladenič je namreč imel ogromne težave pri odskoku. Komaj je ujel ravnotežje in pristal pri vsega 76 metrih, ali tako rekoč na 'puklu' skakalnice.

K sreči ni bilo kaj huje narobe, kar je potrdil tudi tiskovni predstavnik SZS. Toda Goran Janus se je kar hitro odločil, da bo Domen Prevc jutri odpotoval domov in da v Lahtiju ne bo več skakal.

"Kaj pa vem, če povem po pravici, sem se tukaj imel, če odštejem skoke, čisto dobro. Res je, da nisem užival v skokih, a nekaj sem zase le naredil. Mogoče pa je to neka dobra izkušnja zame, nekaj se bo s teh skokov potrebno naučiti. Mene je še vsako leto takole "udarilo po glavi", ampak letos žal nisem imel priložnosti, da bi odšel domov in treniral," je v izjavi za javnost za SZS povedal 17-letnik in nadaljeval: 

"Lani sem imel precej odmora med sezono in sem lahko opravil kar nekaj treninga, zato je tudi lažje steklo. Letos pa sem tukaj, vseskozi sem vam na očeh, vedno me lahko vprašate o vsakem skoku. Tako je prišlo, da je ta nesrečen kraj tukaj na svetovnem prvenstvu. Podpiram pa Goranovo odločitev, da grem čim prej domov in da naredim kolikor se da veliko treningov."

Tako bo moštvo za jutrišnje kvalifikacije videti takole: Anže Lanišek (v prvem skoku 19.), Jernej Damjan (16.), Jurij Tepeš (9.) in Peter Prevc.

Na prvem treningu je bil sicer najboljši Andreas Stjernen, pred norveškim rojakom Andersom Fannemelom. Tretji je bil Maciej Kot, četrti pa Stefan Kraft. Plejada vrhunskih skakalcev ni nastopila, vključno s Kamilom Stochom, Nemci in Petrom Prevcem.