Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
06.02.2017 20:55:08
Deli članek:

Shiffrinova na SP samo v slalomu in veleslalomu

Profimedia

Vodilna smučarka v svetovnem pokalu Američanka Mikaela Shiffrin je napovedala, da bo na svetovnem prvenstvu, ki se bo s prvo tekmo začelo v torek, nastopila samo v obeh tehničnih disciplinah. Kljub napredku v hitrih disciplinah se je 21-letna Američanka odločila, da se bo smuku in superveleslalomu odpovedala, nastopila pa ne bo niti v kombinaciji

"Bolje je, da ostanem osredotočena samo na trening, počitek in na tekme, kjer imam možnosti za medalje," je pred začetkom SP na prizorišču v St. Moritzu razkrila Američanka, ki bo v slalomu lovila tretjo zaporedno krono na prvenstvih. Odpovedala se bo tako kombinacijski tekmi kot ekipni preizkušnji.

Nazadnje je bila v Cortini v superveleslalomu četrta, kar je njena najboljša uvrstitev v hitrih disciplinah v karieri, vseeno pa je priznala, da je bil to tudi splet srečnih okoliščin. "Na SP bo podlaga gotovo drugačna in zahtevnejša," je dejala Shiffrinova.

"Za mano je že zdaj izjemna sezona. Če bi se končala zdaj, bi bila lahko izjemno zadovoljna," je pokazala, da se ne obremenjuje preveč s pritiskom SP.