Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
05.02.2017 14:43:26
Deli članek:

Grozljiv padec Schlierenzauerja zasenčil kvalifikacije (video)

www.fis-ski.com
Gregor Schlierenzauer

Pa tako se je najuspešnejši skakalec v zgodovini svetovnega pokala kar se tiče posamičnih zmag veselil tega konca tedna. Gregor Schlierenzauer je bil kot majhen otrok, ko je znova letel prek 200 metrov, toda današnji dan mu bo ostal le kot črn spomin.

Avstrijec je ob pristanku pri 201 metru v kvalifikacijah grdo padel in obležal v snegu. Takoj je bilo jasno, da z njim nekaj ni v redu. Desno koleno je popustilo pod silo udarca smučke ob podlago in takoj se je videlo, da je prišlo do hude poškodbe.

Po prvih podatkih je nastradalo desno koleno. Torej tisto, ki so mu ga operirali že lani, ko si je strgal križne vezi. Na srečo pa se zla slutnja po novi hudi poškodbi ni uresničila, saj jo je Avstrijec čudežno odnesel brez hujših poškodb, z le podplutbami.  Koleno naju bi bilo po prvih poročilih stabilno, več pa bodo povedali po podrobnejših pregledih. 


Schlierenzauer, zmagovalec rekordnih 53 tekem svetovnega pokala, se je po več kot enoletnem premoru na tekmovališča vrnil v Wisli 14. januarja in na 31. mestu finale pa je zgrešil za vsega 1,2 točke. Sedemindvajsetletni po dvakratni skupni zmagovalec pokala in novoletne turneje ter olimpijski in šestkratni svetovni prvak je pred tem zadnjič tekmoval 3. januarja lani v Innsbrucku. Potem je 7. januarja ob 26. rojstnem dnevu sporočil, da v svetovnem pokalu do konca sezone ne bo več nastopal.

Izpustil je tudi svetovno prvenstvo v poletih na domačem Kulmu, marca lani pa si je nato na smučanju poškodoval še kolenske vezi. Po premoru je za svoj najboljši izid poskrbel v Willingenu 29. januarja, kjer je bil sedmi, dan prej pa je bil osmi.

Svetovni pokal za skakalce se bo nadaljeval konec prihod njega tedna v japonskem Sapporu.