Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
31.01.2017 10:25:58
Deli članek:

Robert Kranjec o Domnovem nastopu na letalnici: Če bi imel kaj besede ...

Tina Kosec

Eden najuspešnejših letalcev v zgodovini smučarskih skokov in poletov Robert Kranjec je v zadnjih dneh pristavil še svoje mnenje o nastopu Domna Prevca na letalnicah.

Izkušeni Kranjčan, ki se je zadnje dni mudil na jugovzhodu Azije je za Smučarsko zvezo Slovenije v pogovoru razkril svoja razmišljanja o nastopu 17-letnega v Oberstdorfu prihajajoči konec tedna: "Težko bi kaj rekel, ker nisem zraven in ne vidim v živo, kako je skok videti na večji skakalnici. Zdi pa se mi, da ima Domen še dovolj časa, star je 17 let, na poletih pa hitro lahko pride do kakšnih zapletov" 

Nato je razložil še malce podrobneje: "Škoda bi bilo tvegati s kakšnim padcem, bolje je, da dobro izpelje sezono v svetovnem pokalu. Konec koncev tekem na letalnicah spet ni tako veliko, da bi mu konkurenti ušli. Moje mnenje je, da ne bi tvegal, morda bi ga “v ogenj” poslal le na koncu v Planici. Kaj bo odločil trenerski kader, pa je njihova stvar." 

Profimedia
Domen Prevc

Robert Kranjec je sicer velik navdušenec nad skoki in slogom svojega reprezentančnega kolega. "Nisem mislil, da bo tako močen. Res je, da je bil že lani na stopničkah, a da bo tako konstantno v ospredju, pa res nisem pričakoval. Želim mu, da sezono tako izpelje do konca."

Kot velik ljubljenec poletov in kot nekdanji svetovni prvak verjetno doživlja kar stresno obdobje, ko reprezentanci ne more pomagati na največjih napravah. "Ne upam si še skočiti, tako da poletov ne bom spremljal nič težje. Zelo pa me zanima, kako so uredili Oberstdorf, kjer so prenavljali letalnico. Z velikim zanimanjem bom pogledal polete v Nemčiji," je še pristavil priljubljeni Kranjec, ki bo letos zaradi poškodbe križnih vezi izpustil celotno sezono, med drugim tudi še polete v Vikersundu in v domači Planici