stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 08.01.2017 13:16:10

Norvežanka Wengova nova kraljica novoletne turneje

Reuters
Norvežanka Heidi Weng je v zadnji preizkušnji letošnje novoletne turneje smučarskih tekačic z vzponom na sloviti Alpe Cermis prišla do končne zmage.

Drugo mesto je z 1:37,0 minute zaostanka osvojila Finka Krista Parmakoski, tretja pa je bila do zdaj vodilna Švedinja Stina Nilsson, ki je zaostala 1:54,4 sekunde.

Sloviti vzpon na Alpe Cermis je še enkrat več v svoji zgodovini odločil končno zmagovalko novoletne tekaške turneje, prvič pa se je končne zmage veselila 25-letna Wengova, ki je bila pred današnjo zadnjo etapo na drugem mestu. Za prvouvrščeno Nilssonovo je zaostajala za 19,2 sekunde, medtem ko je Parmakoskijevo na tretjem mestu do prvega mesta ločilo 53,9 sekunde. Le 63 kilogramov težka Wengova je najhitreje opravila s težavnim vzponom, Nilssonovo, ki je na novoletni turneji zabeležila štiri etapne zmage, pa je prehitela tudi Parmakoskijeva.



Za 25-letno Wengovo, trenutno vodilno v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, je bil to največji uspeh v karieri. Do zdaj je bila bila trikrat zaporedoma na najtežji tekaški preizkušnji v svetovnem pokalu na tretjem mestu, tretja pa je bila tudi v skiatlonu na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 in leto dni pred tem na zasledovalni tekmi na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju. Z norveško štafeto ima tudi dve zlati medalji v Val di Fimmeju in v Falunu. Doslej je v norveškem taboru veljala za nekakšno "večno tretjo", ki je bila v senci Marit Bjoergen in Therese Johaug.

Slovenskih predstavnic ni bilo na startu, saj sta Anamarija Lampič in Alenka Čebašek že po petkovi etapi odpotovali v domovino.

Članki iz rubrike