Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
06.01.2017 22:46:40
Deli članek:

Peter Prevc: Moram se resetirati

Tit Košir

Zdaj je že bivši zmagovalec novoletne turneje, tisti zlati orel je poletel v naročje Poljaka Kamila Stocha. Peter Prevc tudi na novoletni turneji ni našel tistega občutka in tiste prave forme, zaradi katere je bil v lanski sezoni praktično nepremagljiv. Lahko bi zapisali, da je orla predal praktično brez pravega boja.

Vprašanj je veliko, odgovorov, za zdaj, bore malo. Čas pa neusmiljeno teče. "Novoletna turneja se je zaključila. Le Oberstdorf se je izšel po mojih željah, ostalo mi ni bilo všeč. Bolj kot je turneja šla proti koncu, manj sem bil zadovoljen z rezultati. Danes mi sploh ni bilo všeč, tako da grem domov razočaran. Težko je reči, koliko mi manjka do pravih občutkov. Lahko samo en skok, lahko pa 50 skokov. Potrebno je pozabiti vse zadnje, kar se je zgodilo, se je. Malo se moram 'resetirati', kakšno stvar vpeljati na novo. Zelo dober rezultat bi mi v temu trenutku pomenil toliko kot lanska osvojitev turneje. Uspel bi se sprostiti, veselil bi se dobrega rezultata, česar si zdaj pa res že zelo želim," je ob slovesu od novoletne turneje dejal najstarejši od bratov Prevec, ki še sam natančno ne ve, kam je izginil Peter iz prejšnje sezone.

Priložnost, da ga najde in da se najde, bo že prihodnji konec tedna, 14. in 15. januarja v poljski Wisli, kjer se bo nadaljeval svetovni pokal.