franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 05.01.2017 19:15:14

Zagreb dobil presenetljivega kralja slaloma

Italijan Manfred Mölgg je zmagovalec četrtega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v tej sezoni. Drugo mesto na zahtevni tekmi na zagrebškem Sljemenu je pripadlo Nemcu Felixu Neureutherju (+0,72), Norvežan Henrik Krisotoffersen (+0,77) pa je bil tretji.

Potem, ko je v prvi vožnji močno snežilo, je finale potekal ob močnem vetru. V vetrni loteriji se je najbolje znašel 34-letni italijanski veteran Mölgg, peti po prvi vožnji, ki je prišel do svoje tretje zmage v svetovnem pokalu, prve po februarju 2009.

V finalu sta klonila pod pritiskom in sta odstopila tako Avstrijec Manuel Feller, s startno število 21 nepričakovani vodilni po prvi vožnji, in Američan Mark Engel, ki je s startno številko 45 vpisal tretji čas prve vožnje.

Francoz Julien Lizeroux, drugi po prvi vožnji, je bil na koncu samo deveti. Prvič v tej sezoni na zmagovalnem odru ni bilo Avstrijca Marcela Hirscherja, zmagovalca uvodnega slaloma v Leviju in dvakrat drugega.

Norvežan Kristoffersen, ki je osvojil naslednja dva slaloma, je bil tokrat na najnižji stopnički.

Hirscher še naprej vodi v skupnem seštevku s 753 točkami, 271 točk manj ima na drugem mestu Norvežan Kjetil Jansrud, ki slalomov ne vozi, Francoz Alexis Pinturault, ki je ostal brez uvrstitve, pa ima na tretjem mestu skupno 288 točk manj.

V posebnem slalomskem seštevku ima Hirscher (300 točk) 40 točk več od Kristoffersna (260), tretji je Mölgg (-54).

Obema Slovencema na startu Štefanu Hadalinu in Žanu Grošlju se ni uspelo uvrstiti v finale.

Medtem ko je ženska karavana v pričakovanju Zlate lisice v Mariboru s poslovilnim nastopom najboljše slovenske smučarke vseh časov Tine Maze, pa se bo moški del belega cirkusa ob koncu tedna ustavil v švicarskem Adelbodnu, kjer bosta na sporedu veleslalom in slalom. Nastopila bosta dva Slovenca Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Značke: zagreb, sljeme, mölgg

Članki iz rubrike