Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
28.12.2016 13:42:54
Deli članek:

Trener nemške reprezentance še naprej tarna o Domnu Prevcu

Profimedia

Novoletna turneja se nezadržno bliža, vse oči pa so uprte v Oberstdorf,, kjer bo konkurenca želela na vsak način premagati Domna Prevca, najboljšega skakalca letošnjega leta.

V zadnjih dneh smo že precej poročali o pritisku, ki ga Nemci izvajajo nad Domnom Prevcem pred začetkom novoletne turneje. 

Zdaj so v nemškem taboru, in še posebej Werner Schuster izrazili skrb za mladeniča, ki je trenutno tako neustrašen in pogumen kot William Wallace, škotski nacionalni junak, če malce karikiramo.

Werner Schuster trenutno ni najbolj priljubljen v slovenskem športnem prostoru, čeprav je tokrat precej bolj umirjeno kot za socialistični časopis "Neues Deutschland" tokrat za "Tiroler Tageszeitung" dejal.

"Domen je trenutno edini, ki lahko smuči postavi tako plosko in tako blizu svojega telesa. Glavo ima še bolj naprej od smuči," je začel preden je nadaljeval: 

"Uspeva mu skakati v okvirjih, ki so učinkoviti za lego telesa v zraku. Lahko počne stvari, ki jih drugi ne morejo. Če bi to želeli, bi jim morali spremeniti vse."

"Takšnega sloga skakanja ne bi priporočili. To ni naša tehnika. Več poudarka posvečamo odskoku, medtem ko so Slovenci letalci, ki pospešujejo šele v zraku."

reuters

Zakaj Domnu to uspeva? Ker je neustrašen. In primerjavo so našli tudi v formuli ena. "Domen skače, kot Max Verstappen dirka z bolidom formule ena. Ampak tako lahko skačeš le tako dolgo, dokler se pri 250 km/h ne zaletiš naravnost v zid. Domen prav tako še ni imel slabih izkušenj, zato skače takole. Enostavno ne pozna meja," je še pristavil Schuster.