Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2016 08:32:05
Deli članek:

Avstrijska panika: sestavili seznam mejnikov, do katerih Prevci lahko pridejo na novoletni turneji

Profimedia

Do neke mere je to občudovanje, na določeni točki pa se - to je očitno - začne strah.

V pričakovanju novoletne turneje, ki se bo prihodnji teden začela v nemškem Oberstdorfu, so Avstrijci sestavili dolg seznam nadvse zanimivih statističnih podvigov, ki bi lahko uspel bratom Prevc. Oziroma predvsem Petru in Domnu. Ravno pri slednjem je seznam najdaljši. 

Domen lahko postane drugi najmlajši zmagovalec turneje in na tem mestu prehiti rojaka Primoža Peterko. Domen bo ob koncu turneje 6. januarja star 17 let in 216 dni, najmlajši je bil Toni Nieminen s 16 leti in 220 dnevi. 

Če bi Domen zmagal posamično tekmo, bi postal njen tretji najmlajši zmagovalec v zgodovini. Tako v primeru posamične kot v primeru skupne zmage bi bil prvi, ki mu je eno ali drugo uspelo, potem ko je to uspelo njegovemu bratu. 

Potem pa je tu še cela kopica kombinacij dosežkov v primeru, da bi se oba brata izkazala na isti turneji. Kakršnekoli dvojne stopničke na posamičnih tekmah, kakršnakoli dvojna zmaga in kakršnakoli dvojna visoka uvrstitev v skupnem seštevku bi bila zgodovinska.

Jasno, kaj šele če bi bili pri čemerkoli v igri trije bratje, ki bodo zgodovino pisali že z golim nastopom, nato z morebitno uvrstitvijo v finale, nato ... no, saj razumete. S tem pa pridemo do najstarejšega med njimi, ki je seveda v vlogi branilca naslova.

Z ubranjenim naslovom bi Peter postal tretji s tovrstnim dosežkom v zadnjih 30 letih (po letih 2006 in 2013). Če bi se v skupnem seštevku uvrstil na stopničke, pa bi mu to uspelo kot prvemu po Janneju Ahonenu leta 2000.