Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
20.12.2016 16:12:03
Deli članek:

Tina: Zagrenjena sem, vendar upam na sporazumno rešitev (video)

Profimedia

Tina Maze je po zadnjem medijskem prepihu v domovini stopila pred navijače v Italiji - na prizorišču paralelnega veleslaloma za fante v Alta Badii.

"Želela sem se posloviti v domačem Mariboru, takšen je bil načrt," je italijanskim novinarjem z žalostjo v glasu in polna melanholije pripovedovala Tina, ki je ta večer pravzaprav nastopila kot pevka, skupaj s svojim spremljevalnim bendom, na tekmi paralelnega veleslaloma pa v nekakšni predtekmi oziroma v obračunu predtekmovalcev premagala Thomasa Grandija, zmagovalca iz leta 2004. 

In potem nadaljevala z izpovedjo: "Malo sem zagrenjena zaradi vsega, kar se je v zadnjih dneh dogajalo glede moje poslovilne tekme v Mariboru. Želela sem nastopiti kot tekmovalka. Ni me zanimal le spektakel. Nisem želela biti kot nekateri, ki so svoje velike kariere sklenili kot predtekmovalci ali oblečeni v narodne noše. Želela sem se posloviti kot tekmovalka. No, na žalost se je takoj pojavila težava glede mojih FIS točk po skoraj dvoletni odsotnosti. Potem pa še zaplet oziroma nesporazum z zvezo in organizatorji."

Vse ostalo je že bilo povedano, napisano. Tisto pranje domnevno 90 tisočakov vrednega umazanega perila v javnosti. Po poročanju Planet TV pa je po zapletu s zvezo glede Tininega nastopa na Zlati lisici njen odvetnik Damijan Terpin dejal, da SZS ni pokazala volje, da bi prišlo do srečanja s Tinino ekipo ali da bi se opravičili. Dejal je še, da se zveza ne zaveda, v kakšni "godlji" se je znašla. Ni izključena niti začetek civilne tožbe proti vsem, ki so oskrunili Tinino javno podobo. 

Na tej točki Tinin nastop v Mariboru 7. januarja visi na nitki. Vendar Tina pravi, da ni še nič izgubljenega. Prepričana je, da še vedno lahko pride do sporazumne in predvsem dobre rešitve za vse vpletene strani. 

Vse lepo in prav, ampak precej pametneje bi bilo rešitev najti pred zadnjimi dogodki, ki so na vse skupaj, predvsem pa na Tino vrgli temno luč, ki se je ne bo tako zlahka otresla.