Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
14.12.2016 11:36:08
Deli članek:

V Engelbergu še brez Schlierenzauerja

www.fis-ski.com
Gregor Schlierenzauer

Avstrijski adut Gregor Schlierenzauer, ki se vrača po poškodbi, bo na začetek sezone še nekoliko počakal.

Predvideno je bilo, da se bo s 53 posamičnimi in 16 ekipnimi uspehi rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu v skakalno karavano vrnil ta konec tedna v Engelbergu, a se to še ne bo zgodilo. Avstrijska zveza je sporočila, da bo ekipa glede na zadnji tekmi v Lillehammerju ostala nespremenjena. 

"Gregor nadaljuje s pripravami in vso svojo energijo vlaga v to, da se kar najhitreje vrne v tekmovanje za svetovni pokal. Ta konec tedna bo treniral v Predazzu, v ponedeljek pa z ostalo ekipo še v Engelbergu. Gregorju smo dali čas, ki ga športnik takšnega kova po poškodbi potrebuje, da se karseda najbolje pripravljen vrne v svetovni pokal v letu 2017," je v zvezi z njim dejal glavni trener Heinz Kuttin.

Še en razlog za nespremenjeno ekipo je tudi borba za dodatno kvoto na novoletni turneji štirih skakalnic. "V zadnjih nekaj dneh smo imeli podrobnejše pogovore koga imenovati za tekme v Engelbergu. Nazadnje smo se odločili, da ne bomo ničesar spreminjali. Še vedno imamo možnost, da prek celinskega pokala na tekmah v Ruki dobimo še eno kvoto za nastop na novoletni turneji, Daniel Huber, Florian Altenburger in Elias Tollinger imajo za to vse možnosti," je še pojasnil Kuttin.

To pomeni, da bodo Stefan Kraft, Michael Hayböck, Manuel Fettner, Andreas Kofler, Clemens Aigner and Markus Schiffner avstrijske barve branili tudi v Engelbergu.