Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
10.12.2016 17:33:32
Deli članek:

"Mulc" spet pometel s konkurenco

Profimedia
Domen Prevc

Domen Prevc je pokazal, da je nepremagljiv. V tej sezoni zmaguje še bolj prepričljivo kot je v pretekli to počel njegov starejši brat Peter.

Po njegovi prvi zmagi na tekmi svetovnega pokala v Kuusamu na Finskem, je bil drugič najboljši tudi na drugem prizorišču v Klingentalu. V bistvu je bil najboljši na štirih od petih tekem, ki so bile letos v svetovnem pokalu. Najboljši ni bil samo na drugi tekmi v Kuusamo, drugače pa ga nihče ni premagal niti na prvi tekmi v Kuusamu niti na obeh tekmah v nemškem Klingenthalu (najdaljši je bil tudi na ekipni tekmi), danes pa je v Lillehammerju spet pokazal, da je za razred boljši od tekmecev.

Odličen je bil že po prvi seriji, saj je za deset točk preskočil tekmece in v drugo je moral samo normalno pristati, pa bi si lahko pripel tretjo zmago v karieri. V drugi seriji je imel veliko vlogo veter, toda najboljši so delo opravili z odliko. Posebej pa Domen, ki je bil spet najdaljši od vseh in na koncu slavil z več kot desetimi točkami prednosti pred Tandejem in Kraftom.

Domen s tremi zmagami in enim 13. mestom tudi premočno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Peter je bil po prvi seriji na 23. mestu, v drugem skoku pa ga je precej polomil in pristal na zadnjem mestu finalne trideseterice. V finalu je bil še Jurij Tepeš, ki je na koncu osvojil 22. mesto.