Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
04.12.2016 08:01:58
Deli članek:

Katera mi je ljubša? Obe. Ne, lažem!

Profimedia

Po fantastičnem uspehu Ilke Štuhec, ko je zmagala kar na dveh smukih v Lake Lindsey, oh, oprostite, Lake Louisu, je simpatična Mariborčanka morala sama sebe spustiti na trda tla.

Petkova zmaga je prišla kot strela z jasnega, za soboto pa so bila pričakovanja že višja. In Ilka je izpolnila predvsem svoje želje. Po včerajšnji zmagi je bila 26-letnica seveda navdušena, a se ni hotela prepustiti, da jo čustva odnesejo.

Vam je po petkovi zmagi včeraj uspelo zaspati ob normalni uri?
V bistvu sem kar hitro zaspala, ko je vse prišlo za mano, me kje kar utrudilo. Poskušala sem se zbrati, da odmislim vse skupaj in se pripraviti na današnji dan. Zaspala sem dosti zgodaj, a sem se zbudila ob štirih, ker nisem mogla več spati.

Ste zjutraj vstali in pomislila na zmago? Ste si rekli: 'grem še po eno'?
Ne, vedela sem, da če smučam dobro, lahko spet zmagam. A nisem razmišljala o temu, treba se je bilo pripraviti na novo, vsi smo začeli iz ničle. Podobno kot včeraj sem se predvsem želela imeti "fajn" in pokazati to, kar mi gre kar dobro zadnje čase.

Kakšen je bil občutek, ko si oblekla rdečo majico?
Super, "ful fajn". Že včeraj na razglasitvi sem si rekla: 'O, to pa ni več kar tako!' Dobila sem mero dodatne samozavesti, tako da si res res zaupam.

Vaša vožnja je bila videti brez napak, bi lahko rekla, da si naredila kakšno?
Vsi deli se mi niso zdeli najbolje odpeljani, bom še pogledala video in mogoče še kaj najdem, tako kot včeraj, kakšne malenkosti, ki sem jih danes poskušala popraviti. A zgleda, da je bila vožnja dovolj hitra.

Kakšen bo načrt napada za superveleslalom?
Grega (trener Koštomaj, op. p.) je šel nazaj na teren, preveriti postavitev superveleslaloma, jaz pa v hotel in na kosilo. Moram spakirati in se pripraviti za jutri, narediti kondicijo, delali bova še z Anjo (kineziologinja Šešum, op. p.). Bomo videli, ali nam bo uspelo pogledati video, ali ga bomo po poti, ker imamo še žrebanje za jutri, razglasitev in še kup stvari, tako da bo še malo bolj naporno kot včeraj.

Je bilo drugič še lepše stopiti na najvišjo stopničko?
Mislim, da je bilo kar podobno. Oziroma ne. Lažem. Včeraj je bilo lepše. Včeraj je bilo lepše, a tudi danes je bilo super.