Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.11.2016 11:34:35
Deli članek:

Ravnjak se vrača v olimpijskem Pjeongchangu

Mladi, a že izkušeni slovenski deskar Tim Kevin Ravnjak se po poškodbi vrača na tekmovanja. Konec tedna bo nastopil na olimpijski generalki v Pjeongchangu, kjer se bodo tekmovalci merili v novi olimpijski disciplini, akrobatskih skokih. Poleg Ravnjaka bosta nastopili še dve Slovenki, in sicer Urška Pribošič in Eva Kralj.

"Ker gre za predolimpijsko sezono, so cilji seveda temu primerni. V vseh treh disciplinah prostega sloga si želim izpolniti olimpijsko normo. Pod hudim pritiskom ne bom, saj od prve letošnje tekme ne pričakujem veliko. Želim le stoodstotno realizirati svoje načrtovane skoke, skozi sezono pa nato stopnjevati formo," je dejal Ravnjak, ki želi na svojih drugih olimpijskih igrah tekmovati v vseh treh disciplinah prostega sloga.

Ravnjak je prvo letošnjo tekmo v Milanu zaradi poškodbe, ki ga je za dva meseca oddaljila od vadbe, izpustil, v italijanski prestolnici mode je nastopila le Pribošičeva, ki pa se ni uvrstila v finale. Zdaj upa, da ji bo to uspelo na olimpijskem prizorišču, kjer ogromno konstrukcijo za deskarske skoke postavili ob smučarskih skakalnicah. Ker bo tekma generalka za olimpijske igre, bo konkurenca izredno močna.

Prvič bo na tekmah svetovnega pokala nastopila Kraljeva, ki je doslej nastopila le na treh tekmah v disciplini snežni žleb in na eni v disciplini snežni park. "Moja naloga bo pridobivanje izkušenj. Večjih rezultatskih pričakovanj nimam," je iz Južne Koreje sporočila 16-letna Velenjčanka.