Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.06.2016 14:05:37
Deli članek:

Slovenski smučarski tekači zakorakali v priprave na novo sezono

arhiv Ekipe

Slovenska reprezentanca v smučarskem teku se že pripravlja na novo sezono.

Prvi del priprav je A-reprezentanca opravila v Planici v začetku junija, kjer se je spoznala z novim glavnim trenerjem, Italijanom Stefanom Sarracom. Ta je, kot poroča Smučarska zveza Slovenije, v preteklih sezonah deloval v celinskem pokalu, tri sezone pa tudi v svetovnem.

Tekačice in tekači so bili tudi že na ledeniku nad Ramsauom. V izbrano vrsto se je vrnila Katja Višnar, poleg nje pa so v Avstriji trenirale še Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Lea Einfalt ter moški del ekipe Miha Šimenc, Boštjan Klavžar in Benjamin Črv.

"Te 10-dnevne priprave na ledeniku so bile uspešne, večina ekip ta del junija še izkoristi te pogoje. Vreme ni bilo odlično, a se je dalo popolnoma normalno teči. Dekleta in fantje so se spoznali z novimi pogledi trenerja, tudi v smislu tehnike na smučeh. Stefano, ki ima veliko izkušenj, ima malo drugačen pristop do treninga, a se je ekipa na novosti že navadila in zdaj pridno dela. Italijani imajo malo svoj pogled na tek, prej smo bolj pogledovali proti Skandinavcem. A novosti pridejo prav, malo novega vetra lahko da nov zagon in mislim, da se to zdaj dogaja," je pojasnil vodja panoge Marko Gracer.

Reprezentante naslednji del priprav čaka od 4. do 12. julija, in sicer v italijanski Toskani, kjer bo v ospredju aerobna oblika treninga.