stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 28.04.2016 10:20:12

Suspendirana, ker sta kadila marihuano

Neimenovana japonska deskarja na snegu do nadaljnjega ne smeta tekmovati, saj ju je njuna smučarska zveza (Saj) kaznovala zaradi kajenja marihuane.

Pri Saju so pojasnili, da so sledi prepovedane substance našli v laseh tekmovalcev, njunih imen pa niso razkrili, saj še nista polnoletna. Eden od njiju je priznal, da je kadil marihuano na zabavi v Koloradu, kjer so "travo" legalizirali 2012, a le za starejše od 21 let. Deskarja sta suspendirana za nedoločen čas in ju bržčas čaka tudi odstranitev iz reprezentance za olimpijske igre 2018 v Pjongčangu. Zaradi tega incidenta je odstopil tudi vodja deskanja pri japonski zvezi Fumikazu Hagiwara.
"To ne bo imelo dobrega vpliva na OI v Riu, Pjongčangu ali Tokiu. Če se bosta odločila za zdravljenje, potem obstaja možnost za njun nastop v Pjongčangu. Ampak težko je reči, ali imata dovolj časa," je dejal direktor Saja Tošimasa Furukawa in dodal, da so bili japonski deskarji že v preteklosti deležni kritik, ker se niso držali pravil o oblačenju v japonski vrsti.



Pred tem je japonski šport vznemirila tudi izključitev treh badmintonskih reprezentantov, vključno s kandidatom za olimpijsko kolajno Kentom Momotom, ki so bili izključeni iz izbrane vrste zaradi obiska nelegalne igralnice. Igralništvo je na Japonskem po večini prepovedano.

Članki iz rubrike