evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 19.04.2016 10:52:23

SZS: Petra Majdič ostaja ambasadorka kandidature Planice za SP leta 2021

Nekdanja vrhunska smučarska tekačica Petra Majdič je danes postala ponosna in srečna mamica deklice.
Arsen Perić/KMA
Petra Majdič ostaja ambasadorka kandidature Planice za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2021, so po koncu ponedeljkove seje izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije sporočili iz zveze. Majdičeva se zaradi osebnih obveznosti ne bo udeležila kongresa Fis v Mehiki, bo pa prek sodobnih medijev prisotna pri promociji in predstavitvah.

"Igor E. Bergant bo imel pri predstavitvi drugačno vlogo. Kakšno, naj ostane še skrivnost, da presenetimo protikandidate," so ob tem še sporočili iz zveze.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije se je v ponedeljek seznanil s kandidaturo za organizacijo dveh članskih svetovnih prvenstev v novem planiškem nordijskem centru.


Smučarska zveza Slovenije bo s Planico na kongresu Fis v mehiškem Cancunu kandidirala za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2020 v poletih in leto dni kasneje za premierno svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Sloveniji.

Krovna nacionalna smučarska organizacije se je doslej s Planico dvakrat neuspešno potegovala za prireditelja nordijskega svetovnega prvenstva. Svetovno prvenstvo, ki bo leta 2017, je dobil švedski Falun, za nordijsko prvenstvo, ki bo leta 2019, pa je s kandidaturo zmagal avstrijski Seefeld.

Mednarodna smučarska zveza Fis bo prireditelja nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo leta 2021, izbrala na jubilejnem 50. kongresu, ki bo od 5. do 11. junija v mehiškem letovišču. Če je v zadnjih letih kazalo, da je Slovenija že vnaprej izgubila boj z infrastrukturno bolj razvitimi tekmeci, pa je z novim planiškim skakalnim in tekaškim centrom v enem znova konkurenčna ter se bo lahko postavila ob bok ostalim središčem.

Značke: fis, planica, szs

Članki iz rubrike