Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.03.2016 18:17:08
Deli članek:

Kranjec: Res je nekaj posebnega, če ga preskočiš (foto)

Arsen Perić & Grega Wernig

Kaj so povedali glavni akterji še enega planiškega letalnega praznika?

Drugi dan min skakalnega maratona se je razpletel z dvojno slovensko zmago, na najvišjo stopničko je stopil izkušeni Robert Kranjec, ki bo letos dopolnil 35 let. "Videl sem, da je Peter skočil zelo daleč in slišal tudi navdušenje gledalcev. Seveda sem vedel, da bom moral dobro skočiti, da bom pred njim, ker je letos v dobri formi. Res je nekaj posebnega, če ga preskočiš. V samem poletu sem nato videl tisto zeleno črto, a nisem vedel, če mi je uspelo, če sem jo preskočil. Uspelo mi je in res sem vesel," je tako po tekmi povedal Kranjec, ki so mu navijači na koncu zapeli tudi himno. Današnji zmagovalec bo v nedeljo branil drugo mesto v seštevku poletov in 32 točk naskoka pred tretjim Forfangom.

Vesel je bil tudi Prevc, ki si je v neverjetni sezoni priskakal že 233.300 švicarskih frankov denarnih nagrad: "Prav veliko ni za povedati, saj se je vse videlo. Res neverjetno. Prvega skoka nisem zadel, drugega sem. Vesel sem, da sem Robija počakal spodaj v prostoru za vodilnega in da je tudi on tako dobro opravil. Res enkraten dan. Vse kar se je letos doslej zgodilo, je enkratno."

V finalu sta nastopila še dva Slovenca. Jurij Tepeš, ki se je skozi šivankino uho kot 30. uvrstil na tekmo, je dvakrat pristal pri 212,5 m in bil 14. Anže Semenič je poletel 211 m in 206,5 metra ter osvojil 27. mesto.

"V stilu sezone. Nekako sem razočaran nad skoki, uvrstitev pa je bila še kar v redu. Komaj čakam konec sezone," je današnje skoke poklapano pokomentiral Tepeš in potrdil, da ni v najboljši formi. "Skačem slabo. V letu pa lahko nadoknadim, kar izgubim na odskočni mizi. A obljubim, da se bom jutri maksimalno potrudil, da čim bolj pomagam ekipi," pa je ocenil Tepeš, zmagovalec lanske planiške sklepne tekme v sezoni.

V soboto bo v Planici ekipna tekma z začetkom ob 10. uri. Ta bo pomembna tudi zaradi pokala narodov, kjer je danes Slovenija prehitela Nemčijo in je na drugem mestu za Norveško, kar je tudi ena od želja slovenskega strokovnega štaba z Goranom Janusom na čelu.

"Dvojne stopničke. Res fantastično. Nimam besed. Peter je vse osvojil in vesel sem, da se je zbral za ta polet, Robi pa je bil danes boljši in si zaslužil to zmago. Četverica za jutri je Jurij Tepeš, Anže Semenič, Robert Kranjec in Peter Prevc. Favoriti so Norvežani, mi pa se bomo borili z njimi," pa se je na zmago in tudi že na soboto ozrl Janus.