Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.03.2016 08:03:38
Deli članek:

Zlata medalja Svindala bo več kot pa le okras (video)

Norveški alpski smučar Aksel Lund Svindal je ustanovil dobrodelni sklad, ki

Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je januarja na smuku v Kitzbühlu grdo padel in končal letošnjo sezono, je v sodelovanju z norveškim telekomunikacijskim operaterjem Telenorjem ustanovil nov dobrodelni sklad.

Svindal, nosilec petih zlatih medalj s svetovnih prvenstev in zlate olimpijske medalje v superveleslalomu iz Vancouvra, je dal pretopiti svojo prvo zlato medaljo, ki jo je osvojil na svetovnem prvenstvu leta 2007. Delček medalje bodo tako uporabili v treh milijonih SIM kartic, ki se jih uporablja v telefonih, tabličnih računalnikih in osebnih računalnikih. Na ta način bo svoj delež k Aksel skladu prispeval tudi Telenor.

"Moj namen je, da bi s tem skladom podprl klube in združenja, ki potrebujejo smučarsko opremo, da bi se na ta način z alpskim smučanjem lahko ukvarjalo čim večje število otrok. Del sredstev želimo nameniti tudi tistim otrokom in odraslim, ki okrevajo po športnih poškodbah," je pojasnil 33-letni Svindal, ki je sezono, čeprav ne tekmuje več od konca januarja, končal na drugem mestu v skupnem smukaškem seštevku.

Svindal je še pojasnil, da mu zlata medalja iz Areja veliko pomeni, toda z njo lahko priskoči na pomoč številnim. "Veliko truda sem vložil v to medaljo. Lepo bi jo bilo videti v moji vitrini, toda zdaj bo namesto nje sklad, kar je super nadomestilo. S to medaljo bomo lahko pomagali številnim ljudem, kar je precej pomembneje, kot pa sama medalja," je pojasnil nosilec šestih zlatih medalj s svetovnih prvenstev. No, zdaj le še petih ...