Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
04.03.2016 22:10:59
Deli članek:

Zmaga presenetljivo Koudelki, Prevc napredoval, a ostal brez stopničk

Reuters

V Visli je končana prva tekma tega konca tedna. Tokrat se slovenski orli niso uvrstili na oder za zmagovalce, Peter Prevc je v prvi seriji zapravil možnosti za zmago na tekmi, ki jo je dobil Roman Koudelka.

Peter Prevc je v drugi seriji s skokom dolgim 131 metrov močno napredoval po lestvici. Po vrsti so skakalci, ki so bili v prvi seriji pred njim, in teh je bilo kar 12, odpadali v boju z zmagovalcem svetovnega pokala. Na koncu je osvojil peto mesto.

Severin Freund, drugouvrščeni v skupnem seštevku se je Prevcu približal na vsega sedem desetink točke, tudi Robert Kranjec v drugo (127 metrov) ni uspel prikazati dovolj, da bi prehitel svojega moštvenega kolega in je osvojil končno 13. 

vszi

Prvi, ki je prehitel najboljšega skakalca v tej sezoni, je bil Roman Koudelka. Češka je tako šele kot šesta reprezentanca v tej sezoni prišla do stopničk za zmagovalce, s fantastičnim skokom iz nižjega naleta (tako je odločil njegov trener) je premagal oba Norvežana, ki sta bila po prvi seriji najboljša. Drugi je bil Kenneth Gangnes, tretji pa znova superveteran Noriaki Kasai. Vodilni po prvi seriji Johann Andre Forfang je bil na koncu šele četrti.  

Od ostalih slovenskih orlov se je le Domnu Prevcu uspelo uvrstiti v finalno serijo. Iz 29. mesta je napredoval na 26. in osvojil pet točk za razvrstitev svetovnega pokala.