Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.02.2016 17:03:34
Deli članek:

Boštjan Kline: Vedel sem, da sem dobro odpeljal, a ...

Reuters
Boštjan Kline

Že zgodaj popoldan je slovensko zimsko športno javnost razveselil Boštjan Kline, ki se je v Hinterstoderju na izjemno težki postavitvi povzpel vse do drugega mesta.

Boštjan Kline je osvojil drugo mesto na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Hinterstodru. Za dvojni slovenski uspeh je moštvenega kolega z desetim mestom dopolnil Klemen Kosi.

"Že prej sem bil zelo, zelo ponosen nase, zdaj pa, ko še to slišim, pa še bolj. Je bil zelo težek superveleslalom, zaradi postavitve in ledene podlage, da sem odpeljal tako vožnjo, oziroma, da sem končal drugi, je zame izjemno in sem zelo vesel," je bil zadovoljen Kline, ki bo 9. marca dopolnil 25 let starosti.

"V bistvu neke velike skrivnosti ni, vse pade na svoje mesto, oziroma več stvari se poklopi, mozaik, ki ga gradiš od prej se sestavi in pride do tega, da ti uspe vožnja in zagotovo moraš imeti še malo sreče. Nekako sem poskusil se samozavestno, odločno lotiti te proge, odsmučati tako kot znam in izkupiček je bil super. Celo življenje delaš za to, oziroma stremiš k temu, zagotovo sem bil presenečen. Ko sem prišel v cilj, sem vedel, da sem dobro odpeljal, nisem si pa mislil, da bo dovolj za stopničke. Glede tega sem bil sigurno presenečen, ampak po drugi strani vsekakor celo življenje verjameš v to in delaš v tej smeri. In v Garmischu in tu je Kilde smučal boljše, izkoristil, oziroma kaznoval napake, ki sem jih naredil, tako pač je v športu, lahko si prvi, lahko si 20., med tekmovalci so zelo majhne razlike," je po velikem uspehu razmišljal Kline.

"Čakal sem do konca tekme, ker so bili pogoji tako dobri in je proga zdržala, da so fantje z zadnjimi številkami lahko prišli visoko. Čakal sem, da odpeljejo zadnji tekmovalci in potem sem se veselil in dvignil roke. Počasi delamo naprej z majhnimi koraki in potrpežljivo, delamo za to, da bi bili enkrat še višje," je sklenil Mariborčan, ki je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala najvišje uvrščeni Slovenec na 22. mestu, v posebnem seštevku superveleslaloma je 14., v posebnem smukaškem seštevku pa 18.

Kline je dosegel najboljšo slovensko moško uvrstitev v tej disciplini, do letošnjega Hinterstodra sta po dvakrat na tretjem mestu v superveleslalomu končala Jure Franko in Aleš Gorza. Mariborčan je poskrbel za 92. moške stopničke v svetovnem pokalu, še drugič pa ga je, po smuku v Garmisch-Partenkirchnu prav tako ugnal le Norvežan Kilde.