Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.02.2016 15:59:12
Deli članek:

Norveška zmaga v Italiji, Slovenca deseta

Reuters
Marjan Jelenko

Norvežana Magnus Krog in Joergen Graabak sta zmagovalca ekipne tekme v nordijski kombinaciji v Val di Fiemmeju.

Po 2x7,5 km sta na koncu za 6,7 sekunde ugnala prvo nemško ekipo in za 7,1 sekunde prvo francosko. Slovenca Marjan Jelenko in Gašper Berlot sta bila deseta, zaostala sta dve minuti in 26 sekund.

Po skokih sta vodila Krog in Graabak, ki sta si na skakalnici pred drugouvrščeno prvo francosko ekipo priborila sekundo prednosti, druga avstrijska ekipa na tretjem mestu je imela 11 sekund zaostanka. Slovenca sta bila po polovici tekme 13. Berlot je skočil 112 m, Jelenko pa 121 m, za vodilno ekipo sta se v smučino podala minuto in 52 sekund.

"Deseto mesto je lep rezultat. Po skokih smo nekoliko zaostajali, a sta prikazala letošnji najboljši tek. To je dobro za samozavest, saj sta lahko tudi v teku močna. Startala sta kot 13., na koncu je 10. mesto lep rezultat. Tekma se je odvijala dobro. Imeli smo možnost za deveto mesto, za katero smo se borili z Nemci. Tekma je bila uspešna," je po tekmi povedal glavni trener Igor Jelen in se ozrl na naslednji tekmi na tem prizorišču.

"V soboto in nedeljo sta pred nami novi tekmi. V skokih nismo naredili tistega, kar bi lahko, še imamo rezerve. Bilo je pametno, da smo se umaknili in odšli domov. Naredili smo dva umirjena tekaška treninga ter dva skakalna treninga v Planici, kjer imamo zelo dobre pogoje. Z Marjanom sva po tekmi govorila in je dejal, da se je dobro počutil. Upam, da bo tudi v soboto in nedeljo tako. Nadejamo se lahko lepega rezultata. Gašper se iz skoka v skok izboljšuje. Njegova tehnika je vedno boljša in lepša. Z dobrim skokom in tekom, ki ga zna prikazati, bi lahko osvojil tudi kakšno točko. To bi bilo lepo, saj je letos še nima," je še dodal Jelen.