Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
24.01.2016 12:17:33
Deli članek:

Dopfer v vodstvu, Slovenca prepočasna za finale

reuters

Nemec Fritz Dopfer je postavil najhitrejši čas prve vožnje slaloma v Kitzbühlu. Drugi je Šved Mattias Hargin (+0,18), tretji pa Avstrijec Marco Schwarz (+0,33). Slovenca Matic Skube in Štefan Hadalin se nista uvrstila v finalno vožnjo.

Četrti čas sta si razdelila Rus Aleksander Horošilov in drugi slalomist sezone Avstrijec Marcel Hirscher, ki sta bila počasnejša le stotinko sekunde od Hargina.

Hirscherju so se po predčasnem koncu sezone Norvežana Aksla Lund Svindala na široko odprla vrata za osvojitev še petega velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku.

S štirimi zmagami na petih slalomih vodilni slalomist sezone Norvežan Henrik Kristoffersen se ni najbolje znašel na prvi progi, zaostal je 83 stotink sekunde za 12. čas. V eni sekundi po Dopferju se je sicer zvrstilo trinajst tekmovalcev.

Po progi Ganslern sta se že pognala oba Slovenca, ki sta bila prepočasna za finale. Matic Skube tudi na šestem slalomu ne bo osvojil točk. Škofjeločan je bil prepočasen za trideseterico in finale z zaostankom 2,75 sekunde. Na startu je bil še Štefan Hadalin, ki s starno številko 75 ni ulovil druge vožnje z začetkom ob 13.30. Njegov zaostanek je znašal 4,07 sekunde.