Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.01.2016 10:53:53
Deli članek:

Prevčev najhujši tekmec bo zaradi bolečega hrbta izpustil Zakopane

reuters

Za vikend se bodo smučarji skakalci merili na Poljskem, kjer pa bitka za prvo mesto očitno ne bo tako zelo razburljiva.

Nemški skakalec Severin Freund, trenutno drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala za najboljšim slovenskim skakalcem Petrom Prevcem, bo ta konec tedna izpustil tekme svetovnega pokala v poljskih Zakopanah. Vzrok za prisilni počitek so zdravstvene težave, saj Nemca mučijo bolečine v hrbtu.

"Gre za lažjo lažjo obliko zdrsa medvretenčne ploščice. Za zdaj bomo poskušali zdravljenje brez operativnih posegov," je sporočila zdravniška ekipa nemške skakalne reprezentance.

Freundove težave s hrbtom so se stopnjevale, odkar je v poskusni seriji tekme novoletne turneje v Innsbrucku padel. "Po SP v poletih sem sklenil, da bom zadevo rešil. Zato ne bom šel na tekme v Zakopane, ampak se bom po posvetu z zdravniki skušal pripraviti na nadaljevanje sezone," je zdravstvene težave orisal nemški skakalec.

Za zdaj še ni določeno, ali bo počival samo ta konec tedna. "Načrte za prihodnost puščam odprte. V preteklosti sem že lahko videl, kako težko je natančno načrtovati vrnitev po zdravstvenih težavah. Upam, da bom ohranil formo in se kmalu vrnil v svetovni pokal," je še dejal Freund. Težave s hrbtom spremljajo 27-letnega skakalca že precej časa, leta 2012 so morali zaradi podobnih težav z medvretenčnimi ploščicami že opraviti operacijski poseg.

Freund je pred nadaljevanjem sezone svetovnega pokala drugi, ima 779 točk. Vodi svetovni prvak v poletih Prevc s 1024, tretji je Norvežan Kenneth Gangnes s 675.