Poljakinja Svet24.si

Imajo dokaz, da Poljakinja ni Madeleine McCann

Suri Holmes, Katie Holmes Svet24.si

Tom Cruise povsem "odrezal" svojo hčerko

20131106-00479542 Necenzurirano

100.000 evrov neto za popoldansko delo tudi šefu ...

Roblek-Zvanut Reporter.si

Vodstvo jezuitov nad patra Jožeta Robleka, ki je ...

kronaveter Ekipa24.si

Bo Rok Kronaveter tudi v naslednji sezoni igral za...

tilen-lotrič Odkrito.si

Tilen Lotrič: »Nikoli ne bom pozabil njenega ...

sveca Ekipa24.si

Na otoku v šoku! Pri komaj 37 letih so ga našli ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 20.01.2016 10:26:53

Veliki intervju z Goranom Janusom: Cilj ni globus. Želim globus mesec pred koncem!

Grega Wernig
Njegov status je primeren uspehom njegove ekipe na čelu s Petrom Prevcem, enako pa velja za vprašanja, ki se postavljajo kar sama od sebe. Goran Janus je odgovoril na vsa, pa naj gre za podrobnosti v zvezi z velikim šampionom, osvetlitev nedavnega dogajanja okrog užaljenega Jurija Tepeša ali spomin na (in pojasnila o njej) tolikokrat izpostavljeno Planico.

Izjemni uspehi so tudi vas pahnili v vode velikanske medijske pozornosti, kakršne niste bili vajeni in je verjetno tudi niste pričakovali. Kako se spoprijemate s tem?
Ah, saj ni tako hudo (smeh). Nedvomno so se stvari po Petrovem uspehu na novoletni turneji spremenile in so šle v smeri še večje izpostavljenosti nekaterih od nas, novinarji tak uspeh logično zagrabijo in ga želijo kar najbolj izkoristiti, toda to je del športa, del posla, del šova. Ne dovolim, da bi mi karkoli povzročalo težave, morda mi obveznosti vzamejo nekaj več časa, toda z njimi se znam spoprijeti oziroma sem v zameno za tako velike uspehe pripravljen plačati to ceno. Še več, žal mi je, da so se stvari v Oberstdorfu obrnile tako, kot so se, kajti v igri so bile štiri zmage, odsotnost ene malce obžalujem in pripravljen bi bil sprejeti še večjo medijsko pozornost, ki bi prišla po še bolj zgodovinskem dosežku.

Kako se v vaših očeh Peter spoprijema z za slovenske razmere resnično velikim zvezdništvom, morda celo najbolj vseobsežnim, kar smo jih kadarkoli videli v našem športu?
Peter je res velika zgodba, ki se je ljudem morda res približala na način kot še nobena. Za to si zasluži vse čestitke, hkrati pa sem navdušen nad tem, kako dobro se z nastalim položajem spoprijema. Na eni strani tekmovalno ostaja realen, discipliniran, sledi načrtu dela, ki smo si ga zamislili po koncu lanske sezone, in ne dovoli, da bi ga karkoli spravilo iz tira. Na drugi strani zelo dobro obvlada stik z navijači, mediji in sponzorji, ki je prav tako nadvse pomemben.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN!

goran janus gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike