mirko_kaja13 Odkrito.si

Znanemu voditelju po ločitvi ukradla srce ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 17 .decembra

Maxresdefault-1_starclan Petisvet.si

Astro nasveti: od 17.12. do 23.12. 2018

Fotografija z orožjem, kosovec Svet24.si

FOTO: Mladoletni Kosovec v Celju sejal strah in ...

nigella lawson Svet24.si

Nigella Lawson Američanom ne pusti, da se ...

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Slovenec tik pod vrhom nemškega šova

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 20.01.2016 10:26:53

Veliki intervju z Goranom Janusom: Cilj ni globus. Želim globus mesec pred koncem!

Grega Wernig
Njegov status je primeren uspehom njegove ekipe na čelu s Petrom Prevcem, enako pa velja za vprašanja, ki se postavljajo kar sama od sebe. Goran Janus je odgovoril na vsa, pa naj gre za podrobnosti v zvezi z velikim šampionom, osvetlitev nedavnega dogajanja okrog užaljenega Jurija Tepeša ali spomin na (in pojasnila o njej) tolikokrat izpostavljeno Planico.

Izjemni uspehi so tudi vas pahnili v vode velikanske medijske pozornosti, kakršne niste bili vajeni in je verjetno tudi niste pričakovali. Kako se spoprijemate s tem?
Ah, saj ni tako hudo (smeh). Nedvomno so se stvari po Petrovem uspehu na novoletni turneji spremenile in so šle v smeri še večje izpostavljenosti nekaterih od nas, novinarji tak uspeh logično zagrabijo in ga želijo kar najbolj izkoristiti, toda to je del športa, del posla, del šova. Ne dovolim, da bi mi karkoli povzročalo težave, morda mi obveznosti vzamejo nekaj več časa, toda z njimi se znam spoprijeti oziroma sem v zameno za tako velike uspehe pripravljen plačati to ceno. Še več, žal mi je, da so se stvari v Oberstdorfu obrnile tako, kot so se, kajti v igri so bile štiri zmage, odsotnost ene malce obžalujem in pripravljen bi bil sprejeti še večjo medijsko pozornost, ki bi prišla po še bolj zgodovinskem dosežku.

Kako se v vaših očeh Peter spoprijema z za slovenske razmere resnično velikim zvezdništvom, morda celo najbolj vseobsežnim, kar smo jih kadarkoli videli v našem športu?


Peter je res velika zgodba, ki se je ljudem morda res približala na način kot še nobena. Za to si zasluži vse čestitke, hkrati pa sem navdušen nad tem, kako dobro se z nastalim položajem spoprijema. Na eni strani tekmovalno ostaja realen, discipliniran, sledi načrtu dela, ki smo si ga zamislili po koncu lanske sezone, in ne dovoli, da bi ga karkoli spravilo iz tira. Na drugi strani zelo dobro obvlada stik z navijači, mediji in sponzorji, ki je prav tako nadvse pomemben.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN!

goran janus gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike