Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
15.01.2016 12:10:41
Deli članek:

Grozljiva diagnoza - Lukas Müller paraplegik

vszi

Avstrijski skakalec, ki je tako nesrečno padel v sredo na poskusnem skoku na letalnici na Kulmu, je bil operiran v Gradcu, toda posledice bo čutil celo življenje.

23-letni koroški skakalec iz Beljaka po operaciji ni dobil najlepših novic. Danes zjutraj so na novinarski konferenci iz graške bolnišnice sporočili, da bo verjetno ostal delni paraplegik.
Müller je v sredo ob preskusu letalnice v zraku izgubil ravnotežje - zraku se mu je odpela leva smučka - in na doskočišče priletel s 110 km/h. "Trenutno lahko samo ugibamo zakaj se je vse skupaj zgodilo," so sporočili iz avstrijske smučarske zveze.

NE MORE PREMIKATI NOG
Müller trenutno ne more premikati nog, kljub vsemu pa jih lahko čuti. "Ob poškodbi je bila prekinjen del hrbtenjače, kar lahko pomeni, da bo ostala paraplegik ali pa tudi ne. Operacija je uspela, v tem trenutku pa ne moremo napovedati, kaj se bo zgodilo. Zagotovo ga čaka dolga rehabilitacija, lahko pa se tudi zgodi, da bo noge lahko še uporabljal. Več bo znano v naslednjem tednu, lahko pa tudi šele čez mesec ali dva ali pa čez leto dni," je dejal glavni zdravnik graške bolnišnice Franz-Josef Seibert.
Ob takih poškodbah športnikov se takoj spomnimo na avstrijsko skakalko s palico Kiro Grünberg, ki je padla na treningu in si zlomila vretenci. Prva diagnoza je bila, da bo hroma od vratu navzdol, po pol leta pa se Kira že lahko sama premika v invalidskem vozičku. Spomnimo se tudi hudega padca ameriškega skakalca Nicholasa Fairalla, ki je padel 5. januarja 2015 v Bischofshofnu in ostal priklenjen na invalidski voziček.