stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

su
su
0 13.01.2016 17:54:07

Huda poškodba na preizkusu letalnice (video)

Lukas Müller je po padcu negibno obležal v izteku letalnice na Kulmu
Sepp Pail
Na uradnem preizkusu letalnice jo je hudo skupil 23-letni avstrijski skakalec Lukas Müller.

Na letalnici, ki bo v prihodnjih dneh gostila svetovno prvenstvo v poletih se je danes popoldan na uradnem preizkusu letalnice hudo ponesrečil domači skakalec Lukas Müller. Pri tem je utrpel hude poškodbe hrbtenice, zaradi katerih je bil takoj pripeljan v Gradec, kjer je bil predviden za operacijo.

"Takoj ga nismo mogli operirati, saj natančne diagnoze nismo mogli postaviti. Zatem smo ugotovili, da gre za hudo poškodbo vretenc v križnem predelu,"je po pregledu povedal dr. Ulf Karner.

Po padcu je bil 23-letnik pri zavesti, a ni čutil nog. "V zraku je po 120 metrih izgubil ravnotežje. Leva smučka se mu je odpela, kar je pripomoglo k padcu. Poleg tega smo iz slik razbrali, da mu je zrahljalo obutev. Za zdaj lahko le špekuliramo, zakaj se je to zgodilo. Dovolj hudo je, da se je sploh kaj zgodilo. "Želimo mu le, da bo z njim spet vse v redu." je na tiskovni konferenci povedal Harald Haim, ki skrbi za mlade avstrijske skakalce.

Pred tem so nesrečnika s helikopterjem želeli pripeljati do Gradca, a so zaradi močnega sneženja morali pot prekiniti v Walchu in nadaljevati po cesti z reševalnim vozilom.

lukas
vszi

Müller je na Kulmu padel že leta 2010, ko je v svetovni pokal prišel kot velik up avstrijskih smučarskih skokov. Pri tistem padcu pa ni utrpel poškodb. Tri leta kasneje si je v do tistega trenutka najhujši nesreči na treningu na skakalnici zlomil ključnico.

Članki iz rubrike