petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

su
su
0 29.12.2015 10:12:58

Junaška rešitev gamsa na smukaški progi v Bormiu! (video)

Italijanska gorska policija je na progi, ki danes gosti najboljše smukače, izvedla prav posebno akcijo in v javnost spravila njen spektakularni posnetek.

Znano je, da s številnimi posegi v naravo močno motimo njene prvotne prebivalce, smukaška proga sredi prečudovitega gorovja pa seveda ni nobena izjema. Ravno nasprotno, predstavlja grob poseg, zaščitne mreže še toliko bolj in tako se še malokrat zgodi, kar se je zgodilo v pričakovanju današnje smukaške tekme


Nesrečni gams se je v eno od teh mrež zapletel z rogovi in se ni mogel rešiti, toda končalo se je na najboljši mogoči način. Njegovo stisko so hitro opazili pripadniki italijanske gorske policije, ki varujejo progo in ki niso izgubljali časa. Predolgo bi trajalo, da bi prišle za take primere bolje usposobljene službe, zato so se možje v modrem dela lotili sami.

Eden od njih je celotno dogajanje posnel, ostali pa so resnično nesebično in junaško pomagali. Čeprav nekaj trenutkov uboga žival nedvomno trpi, pa so fantje to trpljenje maksimalno skrajšali in si zaslužijo vse pohvale. Navdušenje po koncu operacije pa je neprecenljivo: tako navdušenje rešiteljev kot navdušenje rešenega.

Značke: smuk, bormio, gams

Članki iz rubrike