Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
21.12.2015 21:46:34
Deli članek:

So Hirscherju smuči ukradli vohuni?

Reuters

Avstrijski smučarski zvezdnik je po veleslalomu v Alti Badii ostal brez svojega tekmovalnega para smuči.

Kdor spremlja smučanje, ve, da najboljši po prihodu v cilj snamejo svoje smuči, v roke pa jim porinejo že pripravljen par, da se z njim fotografirajo. Nič drugače ni bilo v nedeljo v Alti Badii.

A Marcel Hirscher, ki je dobil klasični veleslalom v tem italijanskem smučarskem središču, je po ceremoniji za najboljše, na kateri je stal na najvišji stopnički, zaman iskal svoj "pravi" par. Ta je medtem izginil.

Avstrijec je izginotje takoj prijavil policiji, ki je v želji, da bi našla tatu, prosila tudi teve postajo za posnetke kamer v ciljnem izteku pred, med in po podelitvi nagrad najboljšim, a storilca (še) ni našla. Je pa bojda na enem od posnetkov mogoče videti enega od trenerjev, ki ni iz avstrijske reprezentance, kako ima v rokah par smuči, zelo podoben Hirscherjevim.

Hirscher je kljub neprijetnemu dogodku vse skupaj očitno vzel z dobršno mero humorja, vsaj sodeč po objavi na njegovi facebook strani, kjer je napisal sledeče:

IŠČEJO SE - Moje smuči
Dolžina: 195 cm, Starost: 3 meseci, Kraj rojstva: Altenmarkt, Priimek: Atomic, Ime: Nr. 22, Nazadnje videne: danes v ciljnem prostoru;
Z veseljem sprejemam kakršnakoli obvestila, saj jih že jutri spet potrebujem.
Hvala, vaš Marcel


Nekateri namigujejo, da je šlo za klasični primer vohunjenja, ko tekmeci želijo s krajo dragocenega para ugotoviti, ali oziroma kako nemara prav smuči Hirscherja delajo še boljšega.

Zanimivo, da je že v soboto v Val Gardeni drugouvrščeni Francoz Guillermo Fayed po razglasitvi najboljših zaman iskal svoje smučarske čevlje, ki jih je pozabil v ciljnem izteku. A Fayed je imel več sreče, policija je našla nemškega turista, ki je "našel" zanimiv plen.