Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.12.2015 11:33:42
Deli članek:

Gregorinova v iskanju pravih občutkov izpušča Oberhof

Arsen Perić

Teji Gregorin je 21. mesto v zasledovalni biatlonski tekmi za točke svetovnega pokala na domači Pokljuki prineslo nekaj nasmeška na obraz. Uvod v sezono je kljub temu pod pričakovanji in cilji, predvsem tek ji povzroča preglavice, zato bo 35-letnica izpustila naslednjo tekmo v Oberhofu v začetku januarja.

Teja Gregorin, dobitnica olimpijskega brona v Sočiju 2014 v zasledovalni tekmi, je prvo preizkušnjo na Rudnem polju, petkov sprint, končala na 47. mestu, kar ji je sicer prineslo zasledovanje, a je bilo pri njej po prvi tekmi videti razočaranje. Čeprav je dva dni kasneje napredovala do 21. mesta, ob tem pa je zadela še vseh 20 tarč - to ji je nazadnje uspelo na zadnjih OI na tekmi s skupinskim startom -, je dobitnica dveh srebrnih odličij s svetovnih prvenstev potarnala, da še vedno ni našla pravih občutkov.

"Verjamem, da se bom v naslednjih dneh spočila in z ničle na novo zgradila tekaško formo," je povedala slovenska reprezentantka in nadaljevala: "Dokazala sem, da znam streljati. V teku se še moram dokazati. Veselim se novega leta in tekem po Oberhofu. Prepričana sem, da še zmorem, kljub mojim letom."

"Enaindvajseto mesto ni vrhunski rezultat. Je lepa vzpodbuda za naprej. Če pogledam, iz kje sem startala, je to odlično. Tega sem tako vesela, kot če bi končala med peterico," je dosežek iz sobotne tekme ocenila Gregorinova.

Kot je povedala že po sprintu, bo naslednjo tekmo svetovnega pokala v začetku januarja v Oberhofu izpustila, v tem času bo počivala in trenirala ter lovila prave občutke. "Ne bom si premislila. Tek ni tak, kot bi moral biti, kljub 21. mestu. Ni svežine. Zadnji krog je izgledalo malo lepše. Prvi štirje krogi so bili na stari ravni."

S FAKOM V GELSENKIRCHEN
To še ne pomeni, da Gregorinova v letu 2015 ne bo več tekmovala. Svetovnega pokala sicer res ni več, bo pa 28. decembra na stadionu v Gelsenkirchnu nastopila na ekshibicijski tekmi parov skupaj z Jakovom Fakom, še drugim Slovencem, ki na začetku sezone ni blesti. "To imava zmenjeno dva meseca. Morava iti," o tem pravi izkušena slovenska biatlonka. Veseli pa se tudi spektakla v Nemčiji, za katerega so že prodali 35.000 vstopnic.