Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.12.2015 16:25:10
Deli članek:

V Carezzi štirje Slovenci

V italijanski Carezzi se bo v soboto začel svetovni pokal deskarjev na snegu v paralelnih disciplinah.

Slovenska reprezentanca bo močno okrnjena, saj zaradi poškodb ne bo Žana Koširja, Roka Flandra in Glorie Kotnik, zastopali jo bodo le štirje tekmovalci, in sicer Rok Marguč, Jure Hafner, Tim Mastnak in Črt Ikovic.

Največ se lahko pričakuje od Roka Marguča, dobitnika štirih kolajn iz svetovnih prvenstev, ki je bil na zadnjih tekmah v tem južnotirolskem zimskošportnem središču dvakrat četrti. "Rek pravi, da gre v tretje rado. Če bom ponovil vožnje s treningov, sem lahko visoko. Mislim, da imam dobro osnovo, zadnje dni pa sem na ledeniku Kaunertal popravljal malenkostne napake," je pred začetkom sezone dobro razpoložen Marguč, ki je že pozabil na težave s poškodbo v pripravljalnem obdobju. S poškodbo gležnja se je boril tudi Hafner, a tudi pri njem se je stanje izboljšalo, tako da bo za tekmo nared.

KOŠIR ZAUPA ROJAKOM
Zaupanje v ekipo ima tudi Košir, ki bo zaradi poškodbe hrbta izpustil prve tekme. "Te fantje si zaslužijo priložnost. Vedno smo bili močni kot ekipa, verjamem, da bodo tudi brez mene. Čas je, da v moji in Flandrovi odsotnosti, kdo od mlajših stopi iz naše sence. Zakaj se ne bi to zgodilo že v Carezzi," se za reprezentanco ne boji Košir, ki poleg Marguča računa, da bi lahko korak naprej letos storila predvsem Hafner in Mastnak, oba sta na mladinskih prvenstvih osvajala kolajne, v članski kategoriji pa še nista stalna člana vrha.