Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
26.10.2015 13:04:46
Deli članek:

Res je, homoseksualec sem!

vszi

Dobitnik olimpijske kolajne v prostem smučanju Američan Gus Kenworthy se je pred dnevi v pogovoru za revijo ESPN The Magazine razgovoril o svojih homoseksualnih nagnjenjih.

Kenworthy je v Sočiju osvojil srebro v prostem smučanju v disciplini slopestyle, leto dni prej pa je bil v tej disciplini tretji na igrah X. Medijsko je postal znan, ko je objavil svojo fotografijo iz Sočija, kako v naročju drži štiri potepuške psičke in njihovo mamo, ki jih je potem posvojil in odpeljal v ZDA.
Prejšnji teden pa je telefonskem pogovoru za revijo potrdil, da je homoseksualec. Pred dvema letoma je svojo spolno usmerjenost razložil tudi družini in najbližjim prijateljem.
"Počutim se fantastično, zdaj ko sem vsem povedal kako čutim," je dejal Kenworthy, ki se je sicer rodil v Londonu (oče je Američan, mama pa Britanka), a se je družina pri njegovih dveh letih preselila v ZDA.
"Večino mojega življenja sem se sramoval resnice o sebi. Pred kratkim sem prišel do spoznanja, da je bolečina, da živim z lažjo večja kot strah, da to povem na glas. In ponosen sem na to, da sem končno dvignil zapornico. Moja spolna usmerjenost je nekaj, s čimer sem se spopadal celo življenje. To, da sem homoseksualec, vem že od otroštva. Toda odraščal sem v mestecu, ki ima 2000 prebivalcev, v šoli, kjer je bilo 48 otrok. Čustva sem potisnil na stran. Upal sem, da bo vse skupaj minilo, da je to prehodno obdobje, toda vse skupaj me je preganjalo in ponoči sem bil večkrat buden in sem razmišljal o tem. Cel čas sem čutil tesnobo v sebi, bil sem depresiven in večkrat sem razmišljal tudi o samomoru. Ko zdaj pogledam nazaj, se mi zdi noro, da sem to cel čas držal v sebi. Celo življenje sem se bal dneva, ko boste vsi izvedeli, da sem homoseksualec," je govoril Gus in dodal: "Zdaj, pa ne morem biti bolj zadovoljen sam s seboj, ker sem vam povedal resnico. Zame je zelo pomembno, da sem iskren z vami. Kot športnika ste me podpirali ob vzponih in padcih in upam, da ste tudi v tem trenutku z mano, zdaj ko sem povedal kdo v resnici sem. Kdo sem v resnici vedno bil."
Gus je doživel ogromno podporo na družbenih omrežjih, posebej pa od svoje prijateljice Miley Cyrus. Kenworthy trenutno nima intimnega prijatelja, saj se je razšel z dolgoletnim partnerjem, fotografom Robinom Mcdonaldom.