Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.10.2015 13:44:06
Deli članek:

Ferkova hitrejša od Štuhčeve

Grega Wernig

Znana je ekipa štirih smučark, ki bodo v soboto v avstrijskem Söldnu branile slovenske barve na prvi tekmi svetovnega pokala v sezoni.

Na startu uvodnega veleslaloma na ledeniku Rettenbach bodo Katarina Lavtar, Ana Drev, Tina Robnik in Maruša Ferk, ki je bila v internih kvalifikacijah hitrejša od Ilke Štuhec.

Po tem, ko je odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za svetovni pokal Denis Šteharnik že pred nekaj časa v ekipo postavil Lavtarjevo, Drevovo in Robnikovo, si je nastop na ledeniku Rettenbach zagotovila še Ferkova.

Smučarka z Blejske Dobrave je bila v Pitztalu v internih kvalifikacijah, ki so bile sestavljene iz dveh voženj, hitrejša od Mariborčanke Štuhčeve.

Članice reprezentance nadaljujejo priprave, le da sta imeli Drevova in Robnikova zaradi bolezni na sporedu polovični trening, ki pa bo že v torek obsežnejši, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Na nedeljskem moškem veleslalomu bo zagotovo startal Žan Kranjec, drugi slovenski udeleženec veleslalomske premiere bo znan po sredinih internih kvalifikacijah.