Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.10.2015 11:43:35
Deli članek:

Na biatlonskem SP pričakujejo 125.000 gledalcev

Reuters

Prireditelji svetovnega prvenstva v biatlonu, ki ga bo marca prihodnje leto gostilo Oslo, so na letošnjem Forumu Nordicumu v Szklarski Porebi napovedali, da na letošnjem SP pričakujejo kar 125.000 gledalcev.

Prodaja vstopnic, te so dosegljive od 16 evrov navzgor, je že stekla in do 1. novembra jih želijo Norvežani prodati skoraj 60.000.

Holmenkollen, ki je zadnjo prenovo doživel za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2011, tudi tokrat doživlja številne spremembe v bržkone vodilnem nordijskem smučarskem centru na svetu, v katerega so za SP vložili novih 20 milijonov evrov. Tudi zaradi povečanja kapacitete stadiona bo na prvenstvu v osmih dneh prostora za kar 200.000 gledalcev. Posodobili so tudi transport, s katerim iz centra mesta v Holmenkollen lahko vsako uro spravijo do 9000 ljudi.

Norvežani v Holmenkollnu pri Oslu napovedujejo številne novosti. Posebno območje je tokrat namenjeno družinam, kjer so si zamislili predel za otroško igro, starši pa bodo lahko spremljali tekme. Enako velja za središče mesta, kjer bodo podelitve medalj in tudi tam je šla usmeritev v območja za otroke, ki jih ob tovrstnih dogodkih skušajo vedno navdušiti tudi nad športom.

Na SP Norvežani obljubljajo bogat spremljevalni program, ob prostih dnevih pa bodo skušali propagirati mestne znamenitosti na čelu z nacionalno opero, ki se razprostira na območju velikem kot štiri nogometna igrišča.