reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.10.2015 11:26:18

Planica ostaja v koledarju svetovnega pokala v poletih

Arsen Perić
Ta konec tedna se je v Zürichu končalo jesensko srečanje strokovnih odborov pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis). Planica je prvo preizkušnjo za kandidaturo za svetovni prvenstvi v nordijskem smučanju in polete dobro prestala, prav tako pa za polete ostaja v koledarju svetovnega pokala tudi za sezono 2016/17.

Na predstavitvi pred 12 strokovnjaki Fisa za različna področja, ki se dotikajo organizacije in priprave svetovnega prvenstva, so s strani Smučarske zveze Slovenije sodelovali predsednik Enzo Smrekar, direktor SZS Jurij Žurej, direktor zavoda za šport Planica Jelko Gros, ambasador kandidature Franci Petek in tiskovni predstavnik zveze Tomi Trbovc.

V predstavitvi, ki je trajala skoraj dve uri, so člani ekipe predstavili več kot 200 strani dolg dokument podrobnosti o organizaciji svetovnega prvenstva. Predstavniki Fisa so predstavitev pohvalili in predstavili naslednje korake. Hkrati je bila Planica spet uvrščena na preliminarni koledar za sezono 2016/17, ko bo znova gostila finale svetovnega pokala na letalnici bratov Gorišek. Finale bo v prihajajoči sezoni v Planici na sporedu od med 18. in 20. marcem 2016.

Značke: planica, szs

Članki iz rubrike